VIDEO Steaua se întoarce la Praga după 28 de ani. Imagini de la acel 1-5 de pomină, din 1988

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sulley Muniru de la Steaua Bucureşti e surprins în timpul meciului de fotbal contra echipei Concordia Chiajna din finala Cupei Ligii Adeplast disputat pe stadionul Arena Naţională FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Steaua forţează porţile Europei fotbalistice la Praga, diseară de la ora 21.00 (Pro TV), acolo unde elevii lui Reghecampf pot lua o opţiune serioasă pentru a-şi asigura o toamnă în grupele competiţiilor găzduite de UEFA.

Asta deoarece, dacă trece de Sparta, Steaua are asigurată prezenţa în grupele Ligii Europa, dar şi şansa de a se bate în play-offul Ligii Campionilor pentru o prezenţă la masa bogaţilor. Eşecul în dubla cu Sparta le mai dă steliştilor o şansă şi anume cea a unui meci în play-offul Ligii Europa.
Până atunci însă, vice-campioana, care a jucat un singur meci oficial în această vară şi în care n-a convins deloc, cel cu Chiajna din Cupa Ligii, trebuie să se concentreze pentru întâlnirea cu cehii. Nici Sparta nu mai e ce a fost. Gruparea înfiinţată în 1893 a cucerit 33 titluri ale Cehoslovaciei (respectiv Cehiei), 14 Cupe şi 2 Supercupe, dar ultima dată când a triumfat a fost în 2014. Cea mai mare performanţă la nivel european pentru praghezi este atingerea semifinalelor Cupei Campionilor Europeni în 1992, când trofeul a fost câştigat de FC Barcelona.
Steaua şi Sparta s-au mai întâlnit în primul tur al Cupei Campionilor Europeni, sezonul 1988-1989, când roş-albaştrii s-au calificat după 2-2 şi 5-1, ajungând să joace finala cu AC Milan, la Barcelona. Erai vremurile când la roş-albaştri jucau Hagi, Lăcătuş, Belodedici, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Balint, iar cehii se lăudau cu Chovanek, Bilek, Hasek ori Skuhravy.
Reghe are probleme

“Vom întâlni un adversar foarte puternic. Este o dublă întâlnire în care cele două echipe pornesc cu şanse egale şi sperăm să obţinem calificarea în play-off. Putem considera că avem un mic avantaj, deoarece partida decisivă va avea loc la Bucureşti, unde sperăm ca suporterii noştri să ne ofere un suport consistent”, a apreciat Reghecampf înaintea plecării la Praga. Din delegaţia deplasată în Cehia lipseşte algerianul Yugurtha Hamroun, unul dintre cei mai în formă oameni ai momentului. Acesta a fost exclus din lot şi amendat cu 5.000 de euro deoarece a plecat să negocieze cu o echipă din Qatar, fără a avea acordul clubului. Oricum, şansele lui de a mai continua la Steaua sunt reduse, pe locul lăsat vacant de el fiind curtaţi Florin Tănase şi Constantin Budescu. Problemele lui Reghecampf nu se termină însă la Hamroun. Adi Popa nu s-a putut antrena normal săptămâna trecută şi e incert, chiar dacă a făcut deplasarea în Cehia.  Constrâns de împrejurări, Reghecampf ar putea miza pe echipa: Niţă - Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic - Pintilii, Achim - Adi Popa (Muniru), Stanciu, Aganovic - Golubovic.

Celelalte echipe româneşti angrenate în cupele europene vor juca şi ele săptămâna aceasta. Miercuri e meciul Astra – FC Copenhaga, în preliminariile Ligii Campionilor, iar joi Gent – Viitorul şi Pandurii – Maccabi Tel Aviv, în preliminariile Ligii Europa.

Programul meciurilor din turul III preliminar al Ligii Campionilor

Azi
BATE Borisov (Belarus) – Dunalk (Irlanda)
Ludogorets (Bulgaria)– Steaua Roşie (Serbia)
Partizani (Albania) – Salzburg (Austria)
Sparta Praga (Cehia)– Steaua (România)
Plzen (Cehia)– Qarabag (Azerbaidjan)
Rostov (Rusia) – Anderlecht (Belgia)
Ajax (Olanda) – PAOK Salonic (Grecia)
Dinamo Zagreb (Croaţia)– Dinamo Tblisi (Georgia)
Şahtior (Ucraina)– Young Boys (Elveţia)


Mâine
Astana (Kazahstan) – Celtic (Scoţia)
Rosenborg (Norvegia) – APOEL (Cipru)
Astra (România)– Copenhaga (Danemarca)
Fenerbahce (Turcia)– Monaco (Franţa)
Trencin (Slovacia) – Legia Varşovia (Polonia)
Olympiakos (Grecia)– Hapoel Beer Sheeva (Israel)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite