VIDEO Seara esticilor în Ligă: Liverpool, pusă la respect la Sofia. Moţi, gafă mare. Benfica, coşmar în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penultima etapă din faza grupelor a arătat că şi formaţiile din partea mai săracă a continentului sunt capabile, uneori, de a ţine pasul cu rivalele lor din Occident.

Liga Campionilor şi-a mai pierdut din strălucire din cauza faptului că, cel puţin în faza grupelor, s-au strecurat şi echipe care n-au ce căuta acolo, precum BATE Borisov sau Maribor. 

Totuşi, suspansul se va menţine până în ultima etapă, având în vedere că ultimele şase echipe ce se vor califica în fazele eliminatorii se vor stabili după partidele programate pentru 9 şi 10 decembrie.

Zenit - Benfica 1-0: „vulturii“ au fost jumuliţi

În gerul de la Sankt Petersburg, formaţia din Lisabona a cedat după 79 de minute, atunci când Danny, servit perfect de Hulk, a înscris golul victoriei. Rezultatul menţine Zenit în cursa calificării de pe unul din primele două locuri în grupa C. Pentru Benfica însă, mai e un singur meci de jucat în acest sezon al Ligii Campionilor. Portughezii au devenit astfel prima grupare care părăseşte C1, încă din faza grupelor, deşi au ajuns aici din postura de cap de serie în momentul tragerii la sorţi!

VEZI GOLUL MECIULUI

Ludogoreţ - Liverpool 2-2: Moţi, ce greşeală

La Sofia, scorul s-a deschis încă din minutul 3, după ce Dani Abalo a profitat de o greşeală a portarului Mignolet, care a respins în faţă un şut care a fost orice, numai imparabil nu. Din păcate pentru bulgari, eroul lor, Cosmin Moţi, cel care a făcut minuni în play-off-ul cu Steaua, a comis-o, la rândul său, cinci minute mai târziu.

Fundaşul român nu s-a înţeles cu goalkeeper-ul Stoianov, a ezitat în duelul cu Lambert, iar acesta a profitat de „cadoul“ oferit de Moţi şi a înscris, probabil, cel mai simplu gol din cariera sa de până acum. La 1-1, englezii au pus stăpânire pe joc şi au fost răsplătiţi după ce Hendersen a fructificat centrarea excelentă a lui Sterling (37). 

După pauză, Liverpool a fost taxată pentru că a ratat ocazia de a face 3-1. Acelaşi Sterling nu l-a putut învinge pe Stoianov, care a avut o intervenţie senzaţională, cu piciorul. Peste doar câteva minute, britanicii au fost învinşi, paradoxal, dintr-un corner. Diakov a prelungit la bara a doua, la Terziev, iar acesta a egalat (88). Într-un fel, s-a făcut dreptate după partida de la Liverpool, atunci când englezii au învins Ludogoreţ dintr-un penalty transformat de Gerard în al treilea minut al prelungirilor.

Revenind la partida de miercuri, Moţi, în ciuda greşelii sale, a fost integralist la Ludogoreţ. Înaintea ultimei runde, Real Madrid are calificarea în buzunar în această grupă, în timp ce Basel, Liverpool şi Ludogoreţ se luptă pentru poziţia a doua, care asigură rămânerea în Liga Campionilor, şi pentru locul 3, care duce în 16-imile Ligii Europa.

VEZI GOLURILE MECIULUI

FC Basel - Real Madrid 0-1: a 15-a victorie consecutivă

Toată lumea se aştepta la un festival de goluri în care Cristiano Ronaldo să marcheze de câteva ori şi să-l imite pe Messi, care a reuşit un hattrick cu APOEL. CR7 a înscris, însă doar o dată, într-o partidă în care „galacticii“ au jucat sub aşteptări, fiind deja calificaţi. 

Ronaldo a ajuns la reuşita cu numărul 71 în Liga Campionilor şi a bifat al 11-lea meci consecutiv în C1 cu gol marcat. Dincolo de realizarea personală a portughezului, Real se poate mândri şi ea cu un bilanţ fantastic: 15 victorii consecutive în toate competiţiile. Practic, de la 13 septembrie, atunci când a fost învinsă, acasă, de Atletico Madrid în campionat, Real a câştigat toate partidele disputate.

Revenind la confruntarea de la Basel, trupa pregătită de Ancelotti ar trebui să-i mulţumească şi centralului Milorad Mazici. După ce a făcut praf întâlnirea Argentina - Iran la Cupa Mondială, neacordând un penalty clar perşilor, sârbul a fost trimis acasă după faza grupelor. Miercuri, el a închis ochii la o intrare criminală a lui Coentrao, în debutul părţii secunde şi, în loc să-l elimine pe portughez, i-a arătat doar „galben“.

VEZI GOLUL MECIULUI

Toate rezultatele de miercuri în grupele Ligii Campionilor

Grupa A

Atletico Madrid - Olympiakos 4-0

Raul Garcia 9, Mandzukici 38, 62, 65

Malmo - Juventus 0-2

Llorente 49, Tevez 88

Clasament: 1. ATLETICO MADRID 12p, 2. Juventus 9p, 3. Olympiakos 6p, 4. Malmo 3p

Ultima etapă: Olympiakos - Malmo, Juventus - Atl. Madrid

Grupa B

Ludogoreţ - Liverpool 2-2

Abalo 3, Terziev 88 / Lambert 8, Hendersen 38

FC Basel - Real Madrid 0-1

Cr. Ronaldo 35

Clasament: 1. REAL MADRID 12, 2. FC Basel 6p, 3. Liverpool 4p, 4. Ludogoreţ 4p

Ultima etapă: Liverpool - FC Basel, Real Madrid - Ludogoreţ

Grupa C

Zenit - Benfica 1-0

Danny 79

Leverkusen - Monaco 0-1

Ocampos 72

Clasament: 1. Leverkusen 9p, 2. Monaco 8p, 3. Zenit 7p, 4. Benfica 4p

Ultima etapă: Monaco - Zenit, Benfica - Leverkusen

Grupa D

Anderlecht - Galatasaray 2-0

Mbemba 44, 86

Arsenal - Dortmund 2-0

Sanogo 2, A. Sanchez 57

Clasament: 1. DORTMUND 12p, 2. ARSENAL 10p, 3. Anderlecht 5p, 4. Galatasaray 1p

Ultima etapă: Galatasaray - Arsenal, Dortmund - Anderlecht

*Echipele scrise cu majuscule s-au calificat 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite