VIDEO Rapid - Steaua. Giuleştenii au fost sancţionaţi de către Jandarmerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid - Steaua. Echipa lui Laurenţiu Reghecampf a obţinut o remiză în deplasarea din Giuleşti (1-1), însă meciul a trecut în plan secund din cauza incidentelor petrecute la finalul partidei.

Cu toate că meciul Rapid - Steaua era ultima şansă serioasă din Liga I pentru situaţia financiară a vişiniilor, incidentele petrecute în tribune au împiedicat acest lucru. Astfel, clubul giuleştean a fost sancţionat din mai multe motive, printre care faptul că a nu a interzis accesul în arena sportivă a persoanelor aflate în stare de ebrietate şi a celor cu materiale pirotehnice şi că a permis amplasarea bannerelor publicitare pe gardul care delimitează terenul de tribună, toate acestea aducând o sancţiune de 60.000 de lei din partea Jandarmeriei.

Mai mult, a fost anunţată identificarea a doua persoane cărora le-au fost întocmite acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încercare de a introduce, deţinere şi folosire de articole pirotehnice în incinta arenei sportive, fapt pentru care aceştia riscă închisoare de la doi la cinci ani şi interdicţie la competiţiile spotive pentru o perioadă între unu şi trei ani. De asemenea, au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.750 de lei pentru proferarea şi scandarea de injurii la adresa forţelor de ordine, precum şi refuzul de a se supune la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor.

Derbiul Rapid - Steaua s-a încheiat cu o remiză (1-1), golurile fiind marcate la începutul şi finalul meciului. Pentru rapidişti, Ovidiu Herea a deschis scorul în minutul 9, iar Steaua a reuşit să egaleze aproape de finele partidei prin căpitanul Alexandru Bourceanu (81'). Debutul meciului s-a produs cu o întârziere de aproximativ cinci minute, cauzată de fumigenele şi torţele aprinse în tribune, o parte dintre ele ajungând şi pe teren. În minutul 83, tensiunile acumulate au făcut ca partida să fie oprită de arbitrul Sebastian Colţescu ca urmare a atacurilor venite de la suporterii giuleşteni către Vlad Chiricheş, Iasmin Latovlevici şi Mihai Stoica.

Ovidiu Herea: „S-a aruncat cu scaune? Nu am văzut. Se întâmplă!“

Alexandru Chipciu: „M-am amuzat că rapidiştii ne-au chemat pe teren, iar apoi au tras de timp“

Daniel Pancu: „Ne simţim naufragiaţi la Rapid“

Dănuţ Perjă: „Ne aşteptăm la suspendare“

Andrei Prepeliţă: „Noi am venit să jucăm, să câştigăm şi să nu intrăm în vreun conflict“

Salvarea Rapidului întârzie. Gruia Stoica: „Nu am avut timp să discut cu Copos“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite