VIDEO Gafa unui fost dinamovist a decis noua campioană a Africii: „Super vulturii“ sunt deasupra tuturor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Koulibaly
Paul Koulibaly

Paul Koulibaly a fost adus în „Ştefan cel Mare“ de Dario Bonetti, însă burkinabezul de 26 de ani a fost pus pe liber de „câini“, în iarnă. El a fost titular în naţionala ţării sale pe durata Cupei Africii, care s-a încheiat, duminică seară, cu o finală găzduită de Johannesburg.

Pentru Nigeria aşteptarea s-a încheiat! „Super vulturii“ s-au clasat de patru ori pe locul 3, în ultimele şase ediţii ale Cupei Africii, şi păreau condamnaţi să joace numai în finala mică. De această dată însă, nigerienii au mers până la ultimul act pe care l-au şi câştigat în compania celor de la Burkina Faso.

Cele două formaţii au ieşit împreună din grupa C, pe care Burkina Faso a câştigat-o la golaveraj. În grupe, întâlnirea directă s-a încheiat 1-1, burkinabezii egalând în prelungiri.

În finală, Nigeria a deschis scorul în minutul 40, a fost echipa mai bună, şi şi-a părstat avantajul până la ultimul fluier. Singurul gol al meciului a fost înscris de Sunday Mba. Un balon pierdut de Koulibaly a ajuns în careul burkinabez, apoi un şut expediat spre poartă a sărit la Mba, iar acesta a finalizat cu o execuţie fabuloasă, demnă de o finală.

Nigeria a devenit campioana Africii pentru a treia oară, după titlurile cucerite în 1980 şi 1994.

Următoarea ediţie a Cupei Africii va avea loc în 2015, în Maroc.

VEZI GOLUL LUI MBA DIN FINALĂ

VEZI REACŢIA PORTARULUI NIGERIAN DUPĂ FLUIERUL FINAL

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite