VIDEO „Abuzurile sexuale au început de când aveam 14 ani. Tu cum poţi să dormi noaptea? Eşti un om bolnav, un monstru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aly Raisman şi Jordyn Weiber au depus mărturie împotriva doctorului
Aly Raisman şi Jordyn Weiber au depus mărturie împotriva doctorului

După ce le-a abuzat sexual pe toate gimnastele din lotul naţional al Statelor Unite ale Americii, inclusiv pe Simone Biles, doctorul Larry Nassar face cunoştinţă cu furia victimelor în sala de judecată.

Fostele gimnaste Jordyn Weiber şi Aly Raisman, medaliate olimpice cu aur, au depus vineri mărturie împotriva doctorului Larry Nassar, acuzat că a abuzat sexual ani la rând de gimnastele din lotul naţional.

Jordyn Weiber a spus în faţa instanţei: „Credeam că pregătirea pentru Jocurile Olimpice e cel mai greu lucru, dar de fapt cel mai insuportabil lucru era că am fost ani la rândul victima acestui doctor. M-a făcut să mă simt ruşinată şi confuză. Mi-au trebuit luni ca să îmi amintesc totul şi să realizez ce mi s-a întâmplat cu adevărat, cum am fost spălată pe creier de Larry Nassar şi de cei care trebuiau să fie de partea mea“.

Wieber spune că totul a început când avea 14 ani şi a venit la docotr cu o accidentare la încheietură. Acesta le spunea gimnastelor că le aplică „tratamentul“ şi le abuza sexual. „O făcea mereu, la fiecare vizită a mea în cabinet, îmi spunea că mă va vindeca şi eu habar n-aveam ce se întâmplă de fapt“.

Totul se petrecea la Karolyi Ranch, locul de cantonament al lotului naţional, care aparţine cuplului Bela şi Martha Karolyi. 

Ally Raisman a luat şi ea cuvântul şi i s-a adresat doctorului: „Adult după adult, cu toţii te-au protejat. Tu cum mai poţi să dormi noaptea? Tu, cel care trebuia să ai grijă de noi?

Nassar, în vârstă de 54 de ani, a pledat vinovat în iulie după acuzaţii că posedă mii de imagini şi filmuleţe cu pornografie infantilă, inclusiv cu copii angajaţi în acte sexuale, din perioada 2003-2006, iar fostul medic a fost condamnat  la 60 de ani de închisoare.

Larry Nassar va afla în această lună şi sentinţa în procesul în care a pledat vinovat de agresiune sexuală. El a fost acuzat că a agresat fete sub pretextul că le trata.

Pe numele lui Nassar au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual.

Împotriva doctorului s-au exprimat gimnastele Simone Biles, Ally Raisman, Gabby Douglas, McKayla MAroney şi Jordyn Weiber. Cu toate au susţinut că doctorul pedofil le-a acordat „tratamentul“ ani în şir, cu complicitatea celor din federaţie.

Doctorul Nassar

Nassar
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite