Victorie fantastică a Irinei Begu la Roma. A demolat-o pe Viktoria Azarenka

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu
Irina Begu

Irina Begu îşi continuă parcursul fulminant început la Madrid. Begu, locul 35 WTA a învins-o în turul doi al turneului de la Roma, scor 6-2, 6-3, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, meciul jucându-se pe arena Pietrangeli.

Cele două jucătoare se întâlniseră ultima dată la ediţia precedentă a turneului de la Roma, în optimi, când Azarenka s-a impus cu 6-4, 5-7, 6-1. 

Begu a jucat foarte bine în partida cu fosta numărul 1 mondial, care a evoluat apatic şi imprecis. Românca a pierdut pe propriul serviciu primul ghem, apoi s-a distanţat la 4-1, cu două break-uri. Begu a gestionat avantajul şi a obţinut setul cu 6-3, după 36 de minute.

În setul al doilea, doar ghemul de 3-1 pentru Begu a fost unul echilibrat. Ea s-a impus şi în acest set cu 6-2, după 65 de minute de joc în total.

Aceasta este primul succes în faţa jucătoarei din Belarus din şase întâlniri şi a doua victorie obţinută de Irina Begu în faţa unei sportive din Top 10 WTA, după ce săptămâna trecută ea a depăşit-o şi pe Garbine Muguruza, locul 4 WTA, în manşa a doua a Madrid Open. În faza următoare, Begu o va întâlni pe rusoiaca Daria Kasatkina, locul 33 WTA. Calificarea în optimi este recompensată cu 49.680 de euro şi cu 190 de puncte WTA.

Tot miercuri şi tot în turul al doilea va evolua şi Simona Halep, cu Daria Gavrilova. Begu şi Halep se pot întâlni în semifinale.

În meciul inaugural, Irina Begu, locul 35 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-3, 6-0, pe rusoaica Margarita Gasparian, locul 52 WTA. Begu a fost condusă atunci cu 3-0, apoi a câştigat 12 ghemuri la rând, impunându-se într-o oră şi cinci minute, a relatat News.ro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite