Veşti bune din America! Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la US Open, după o evoluţie impecabilă în faţa unei jucătoare mult mai bine clasată în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 de la US Open, după ce a învins-o în minimum de seturi pe americanca Heather Watson, locul 46 mondial, scor 6-1, 6-1.

Dacă Simona Halep a avut emoţii în turul 1, calificându-se greu în turul secund de la US Open, în schimb, Sorana Cîrstea, jucătoare clasată pe locul 80 mondial, a avut parte de un debut fulminant pe hardul de la New York. Românca de 24 de ani s-a duelat pentru un loc în turul secund cu americanca Heather Watson, clasată pe locul 46 mondial.

Partida nu a avut, practic, istoric. Profitând de naivitatea reprezentantei gazdelor, care a făcut mai multe duble greşeli şi pe fondul unui joc exact, românca a câştigat mai multe puncte pe serviciul adversarei, terminând partida după 55 de minute, scor final 6-1, 6-1.

În turul următor, Cîrstea se va duela cu Eugenie Bouchard (locul 8 mondial şi a şaptea favorită de la US Open), jucătoare care a învins-o pe Simona Halep în semifinale la Wimbledon.

Odată cu această victorie, Cîrstea a reînceput urcuşul spre vârful clasamentului mondial, după ce, la începutul lunii august, din cauza eliminării premature de la turneul WTA de la Montreal, a căzut de pe locul 36 până pe locul 80. 

În turul secund la US Open s-au mai calificat până acum Simona Halep, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru, în vreme ce Monica Niculescu se va duela cu Shvedova din Kazahstan, partidă programată marţi seara, după ora 21.00, ora României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite