Variantele tricolorilor pentru meciul cu Muntenegru. Care e singura posibilitate de a nu bifa o nouă campanie dezolantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România întâlneşte diseară Muntenegru, în ultimul meci din Liga Naţiunilor, competiţie aflată la prima ediţie, care oferă o şansă echipelor de a se califica la Euro 2020.

Deşi e neînvinsă în grupa din care face parte, naţionala noastră are nevoie de victorie la Podgorica, pentru a putea să-şi netezească drumul spre Euro 2020 prin intermediul Ligii Naţiunilor
Considerând că ţine de domeniul fantasticului ca, la Belgrad, Serbia să piardă cu Lituania, România şi Muntenegru vor tranşa diseară bătălia pentru locul doi. Tricolorii au nevoie de victorie, pentru că egalul e inutil, din cauza punctajului slab pe care România îl va avea cu echipele de pe locurile 1 şi 3 (ar fi patru puncte din remizele tur-retur cu Serbia şi Muntenegru). Acesta e criteriul după care se vor eşalona cele patru naţionale clasate pe poziţiile secunde în grupele Ligii Naţiunilor C. 

Din această ierarhie de patru echipe, primele două merg în urna a treia la tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2020, iar celelalte două rămân în urna a patra. Apoi, cu cât vom fi mai jos în acest top, cu atât vom avea mai puţine şanse de a urca în play-off-ul Ligii Naţiunilor C în cazul în care vor exista câştigătoare de grupe care se vor califica la Europene din preliminariile clasice. De menţionat faptul că, dacă Serbia va merge la Euro 2020 în urma preliminariilor, nu România îi va lua locul în mod automat, ci echipa de pe locul doi din Liga Naţiunilor C cu cel mai ridicat punctaj.

Variantele tricolorilor la meciul de la Podgorica:

Victorie cu Muntenegru şi locul 2 în grupă

*vom aştepta încheierea tuturor grupelor pentru a afla poziţia din ierarhia separată a locurilor doi.
*cu un golaveraj bun (adică o victorie la cel puţin două goluri cu Muntenegru), vom depăşi Ungaria şi Israelul, dacă aceasta din urmă pierde azi cu Scoţia. În aceste condiţii, vom merge în urna a treia la tragerea la sorţi a preliminariilor şi putem spera la un loc pe ultima sută de metri în play-off-ul Ligii Naţiunilor C.
*cu un golaveraj slab şi cu o conjunctură nefavorabilă a celorlalte rezultate (Israel să nu piardă azi în Scoţia, iar Norvegia să fi scos aseară măcar un punct în Cipru), cădem pe locul trei sau patru în ierarhia locurilor doi. Rezultă că România va avea adversari mai grei (din urna a patra) la tragerea la sorţi a preliminariilor, în timp ce un loc în play-off-ul Ligii Naţiunilor e aproape imposibil de obţinut.

Egal cu Muntenegru şi locul 2 în grupă

*vom avea cel mai mic punctaj în ierarhia separată a locurilor doi din Liga Naţiunilor C.
*vom intra în urna a patra la tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2020, programată pe 2 decembrie.
*vom avea şanse infime, aproape nule, de mai prinde play-off-ul Ligii Naţiunilor C, în martie 2020. Ar trebui ca toate cele patru câştigătoare de grupe să se califice la Euro din preliminarii.

Înfrângere cu Muntenegru şi locul 3 în grupă

*vom intra în urna a patra la tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2020, programată pe 2 decembrie

Clasamentul grupei: 1. Serbia 11 p, 2. România 9 p, 3. Muntenegru 7 p, 4. Lituania 0 p

Muntenegru – România se joacă azi, de la ora 21.45, în direct la Pro TV

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite