Ungaria – România, vineri, ora 21.45, TVR 1: maghiarii nu sunt de speriat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România joacă vineri la Budapesta pe o arenă pe care nu încap mai mult de 22.000 de fani, iar atmosfera din lotul Ungariei e destul de tensionată.

Selecţionerul german Bernd Storck debutează pe banca echipei sale cu un mic scandal, provocat de ignorarea golgeterului campionatului maghiar.
1.Pe stadion intră doar 22.000 de fani.
Meciul de vineri se va juca pe Groupama Arena, un stadion inaugurat anul trecut cu un meci de gală între Ferencvaros şi Chelsea. O arenă pe care nu intră la meciurile organizate de UEFA mai mult de 22.000 de spectatori, dintre care 1.100 vor fi români. Deşi vor fi încurajaţi frenetic, ungurii vor avea în spate doar 20.900 de fani, o cifră care nu sperie pe nimeni. „Eu am jucat recent la Belgrad şi mai rău de atât n-are cum să fie”, se încurajează stelistul Adi Popa. “Eu joc mai bine cu spectatori în tribune”, l-a completat Constantin Budescu.
2. Selecţioner nou pentru maghiari.
Ungaria a pierdut antrenorul care a resuscitat echipa în ultimele partide, pe Pal Dardai. Acesta fusese acontat de mai mult timp de Hertha Berlin, iar clubul german nu l-a lăsat să pregătească în paralel şi naţionala. Germanul Bernd Storck (52 de ani), promovat de la naţionala Under 20 a Ungariei, nu are echipe mari în palmaresul de antrenor, fiind la prima experienţă la acest nivel.
3. Scandal pe tema selecţiei
Selecţionerul Storck nu l-a convocat pentru meciurile cu România şi Irlanda de Nord pe atacantul Daniel Bode, de la Ferencvaros. E gogleterul la zi al campionatului maghiar, cu 8 goluri marcate în 7 partide. Ziarul Nemzeti Sport l-a urecheat pe Storck: “Românii şi-au chemat golgeterul ligii, pe Budescu, noi n-am avut curaj să îl luăm la lot pe cel mai bun marcator”.
4. Atacant fără meciuri, veteranul lipseşte
Dacă Iordănescu l-a lăsat pe Marica în afara lotului, Ungaria va ataca România cu vârful lor tradiţional, Adam Szalai, aflat într-o situaţie similară cu cea a lui Ciprian. Szalai nu a prins nici măcar banca de rezerve a lui Hoffenheim la partidele din campionat, fiind trimis pe teren doar 16 minute într-un meci de cupă. În plus, Ungaria va trebui să se descurce fără veteranul Zoltan Gera, 36 de ani, 82 de meciuri şi 24 de goluri în tricoul Ungariei, mijlocaşul fiind suspendat.
5. Nu ne-au mai bătut din 1981
Ungaria are avantajul meciurilor directe, însă victoriile lor merg mult în urmă. Din 1981 încoace, maghiarii nu au mai reuşit să bată România, tricolorii obţinând cinci victorii şi patru egaluri de atunci. Primul succes al naţionalei noastre s-a consemnat în 1999, la celebrul meci cu revenirea lui Gică Hagi în naţionala României.

Doar ei ne-au dat gol
Ungaria nu a reuşit să puncteze în actuala campania de calificare mai mult de un gol pe meci. De partea cealaltă, România a primit doar un singur gol în şase partide, chiar de la selecţionata maghiară, în meciul de pe Arena Naţională încheiat 1-1. Rusescu a deschis atunci scorul, iar Balazs Dzsudzsák a egalat din lovitură liberă.

Cum a <onorat > Iordănescu Ziua Limbii Române

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite