Un prestigios jurnalist american a scris despre Simona: “Atletică şi elegantă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
simona halep foto mediafax

Simona Halep (22 de an) continuă să culeagă aprecieri de la specialiştii sportului alb după finala de la Roland Garros.

Românca e favorita turneului din Olanda pe care l-a câştigat anul trecut, apoi va juca la Wimbledon şi la Bucureşti.
Pentru că a ajuns pe locul 3 mondial, Simona Halep (22 de ani) se mai poate înscrie la doar două turnee considerate mai mici, din categoria Internaţional. Românca a ales competiţia de la s’Hertogenbosch (Olanda), care va începe duminică, şi turneul de la Bucureşti, programat la începutul lunii iulie. Între aceste două concursuri e programat al treilea Grand Slamu al anului - Wimbledonul (23 iunie – 5 iulie). 
Adversare de top: Cibulkova şi Bouchard
În Olanda, la Top Shelf Open, Simona Halep porneşte ca favorită numărul 1 şi o va avea ca principală adversară pe Dominika Cibulkova, slovaca ce măsoară doar 1,60 şi care a învins-o pe jucătoarea noastră în sferturile de finală la Australian Open. Pe lista de intrare în concurs s-au mai înscris şi alte jucătoare de top, precum marea speranţă a Canadei, Eugenie Bouchard, sau învinsa Simonei din semifinalele Roland Garros – Andrea Petkovici.
“Nu mai are multe de învăţat”
Steve Tigner e editor executiv la Tennis Magazine, revistă lunară a cărei primă apariţie s-a consemnat în 1956. Una dintre “vocile” cele mai respectate din tenis, Steve Tigner a făcut câteva aprecieri despre jucătorii ce au dezamăgit sau au strălucit la Roland Garros, iar Simona Halep a primit nota A şi câteva cuvinte elogioase pe siteul revistei amintite, tennis.com: “Sper că mulţi au descoperit-o pe Simona la acest turneu. Nimeni nu combină atâta atletism şi eleganţă în acelaşi pachet. Ce e mai simplu decât să plimbi mingea dintr-un colţ în altul al terenului, să câştigi punctul, după care să ceri o minge nouă imediat? Sau ce poate fi mai greu? Meciurile Simonei au fost o revelaţie, şi cele pe care le-a câştigat, şi cel pe care l-a pierdut. Ea nu mai trecuse de sferturile de finală ale unui Grand Slam: acum bariera e trecută. Evident, nu mai jucase într-o finală de Grand Slam, barieră doborâtă asemenea. A fost o experienţă din care ai multe de învăţat, dar, după ce am văzut cum a revenit în faţa Şarapovei, această Simona Halep nu mai are multe de învăţat”.

Cine mai participă în Olanda
Jucătoare                   Loc
Simona Halep              3
Dominika Cibulkova   10
Eugenie Bouchard     12
Suarez Navarro          15
Andrea Petkovici         20

CLASAMENTUL IN CARE HALEP E PESTE SERENA WILLIAMS

UN FOST NUMĂR 1 MONDIAL SPUNE: SIMONA ÎMI AMINTEŞTE DE MINE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite