Trofeul Carpaţi, ultima repetiţie pentru Cristina Neagu şi compania, înaintea Campionatului European de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei forţe ale handbalului feminin, România, Serbia şi Rusia, pregătesc la Bucureşti, în cadrul Trofeului Carpaţi, participarea la Campionatul European din Franţa.

Sala Polivalentă din Bucureşti va fi, în acest weekend, gazda unui puternic turneu de handbal feminin. România – cu două selecţionate - Serbia şi campioana olimpică Rusia se vor lupta pentru trofeul pus în joc la cea de-a 50-a ediţie a Trofeului Carpaţi. Pentru toate echipele participante, aceasta este ultima verificare înaintea Campionatului European.

Colege la echipa de club şi bune prietene în afara terenului, Andrea Lekic, Dragana Cvijic şi Cristina Neagu vor fi adversare la Trofeul Carpaţi, deoarece sorţii au decis ca România şi Serbia să joace vineri pentru calificarea în finala competiţiei. Pentru Andrea Lekic, cea mai bună jucătoare a lumii în 2013, Trofeul Carpaţi are o însemnătate aparte: ”Mi-am început cariera internaţională, în România, la Trofeul Carpaţi. A fost la Cluj, cred că acum 14 ani, deci acest turneu este ca o tradiţie pentru mine. Pentru noi va fi ultima verificare înainte de Campionatul European, vor fi meciuri foarte disputate, aştept cu nerăbdare, mai ales că voi juca aici, acasă. Mă concentrez în primul rând pe echipa mea, deoarece nu avem mult timp să fim împreună, trebuie să profităm de această ocazie să ne concentrăm pe jocul nostru, pentru că avem nişte absenţe din cauza accidentărilor”, a spus jucătoarea de la CSM Bucureşti. Ea revine cu acest prilej în naţională pentru participarea la Europene, după ce în urmă cu doi ani Serbia a lăsat în afara lotului majoritatea vedetelor care au boicotat naţionala în 2015.

În aceeaşi situaţie se află şi o altă vedetă a CSM Bucureşti, Dragana Cvijic. Aceasta spune că aşteaptă cu nerăbdare revederea cu Cristina Neagu, chiar dacă de data aceasta din postură de adversară, pentru că atunci când joci împotriva celei mai bune jucătoare din lume toată echipa are de câştigat: ”Nu mă gândesc încă la cum o vom opri pe Cristina. Este foarte importantă pentru echipa României şi ne putem antrena foarte bine împotriva ei. E bine să ai cea mai bună jucătoare în faţă, trebuie să rămâi concentrată, să ai răbdare, trebuie să gândeşti mai mult, va fi cu siguranţă un antrenament bun pentru noi”, a spus Cvijic.

Serbia vrea la Olimpiadă
Sârboaica spune că priveşte Trofeul Carpaţi ca pe o competiţie foarte importantă în pregătirea participării la Campionatul European, acolo unde Serbia va juca împotriva Poloniei, Suediei şi Danemarcei. ”La Campionatul European avem o grupă foarte grea şi trebuie să ne calificăm mai departe. Este bine că jucăm contra României, o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bun. Mă aştept la un meci dificil”, a mai spus Cvijici. Aceasta a recunoscut că, pentru fiecare dintre componentele Serbiei, obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice din 2020,  Europenele reprezentând o fază intermediară a îndeplinirii acestui vis. ”Dacă terminăm pe locul 5 la Europene, pentru mine va fi ca şi cum ne-am clasa pe locul 1. Dar bineînţeles cu toate visăm la finală şi medalii”, a declarat pivotul naţionalei Serbiei. Alături de Cvijic şi Lekic, în naţionala Serbiei evoluează alte trei jucătoare din Liga Florilor: Željka Nikolić şi Jelena Trifunović, ambele de la SCM Craiova, şi Marina Dmitrovic, de la Corona Braşov.

Rusia vine cu toate vedetele
Partida dintre România şi Serbia va avea loc vineri, de la ora 18.30, în sala Polivalentă din Bucureşti. Învingătoarea acestei partide va juca, sâmbătă, 24 noiembrie, finala Trofeului Carpaţi, contra câştigătoarei partidei dintre România B şi Rusia, campioana olimpică en-titre. La această din urmă formaţie, antrenorul Yevgeny Trefilov a convocat toate vedetele, astfel că se anunţă meciuri cu adevărat spectaculoase.
Ca şi pentru celelalte naţionale participante la Trofeul Carpaţi, şi pentru România competiţia este una de verificare pentru participarea la Campionatul European care va avea loc în Franţa, în intervalul 29 noiembrie – 16 decembrie. Naţionala noastră va face parte acolo din Grupa D, alături de Cehia, Germania şi campioana europeană en-titre, Norvegia. Obiectivul trasat de FRH este ocuparea unuia din locurile 1-6.


Program Trofeul Carpaţi 2018
Vineri, 23 noiembrie
România B – Rusia, ora 16.00
România – Serbia, ora 18.30
Sâmbătă, 24 noiembrie
Finala Mică, ora 16.00
Finala Mare, ora 18.30


Lotul naţionalei România A
Portari: Denisa Dedu (Siofok/ Ungaria), Iulia Dumanska (SCM Râmnicu Vâlcea)
Extreme dreapta: Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti), Laura Chiper (ASC Corona Braşov)
Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei (SCM Gloria Bistriţa), Cristina Florică (SCM Râmnicu Vâlcea)
Centru: Eliza Buceschi (ASC Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica/ Muntenegru), Laura Pristaviţă (SCM Gloria Bistriţa)
Interi dreapta: Ana Maria Drăguţ (Kisvardai KC/ Ungaria), Melinda Geiger (Siofok/ Ungaria),
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok/ Ungaria)
Pivoţi: Daniela Raţiu (SCM Gloria Bistriţa), Raluca Băcăoanu (SCM Râmnicu Vâlcea), Crina Pintea (Issy Paris/ Franţa).
Antrenor: Martin Ambros

Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite