Trofeele câştigate cu ajutorul lui Messi au schimbat istoria rivalităţii dintre Real Madrid şi Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leo Messi
Leo Messi

FC Barcelona este vechea şi noua campioană a Spaniei. Echipa antrenată de Luis Enrique s-a impus şi în ultima etapă şi a adus în vitrina clubului titlul cu numărul 24, dar şi primul trofeul al sezonului.

Barcelona a încheiat en-fanfare sezonul, după un moment dificil în care a pierdut avansul de urmăritoarele sale. Între 20 martie şi 20 aprilie a fost perioada de coşmar a  catalanilor. Din şase meciuri, Barca a câştigat unul singur, unul l-a terminat la egalitate şi patru le-a pierdut. Astfel, a fost eliminată din Liga Campionilor, de către Atletico şi a pierdut avansul de zece puncte faţă de Atletico şi Real, din campionat. De pe 20 aprilie, Messi şi compania s-au dezlănţuit şi a urmat un şir de cinci victorii consecutive, cu 24 de goluri înscrise şi niciunul primit. Bilanţul final al Barcelonei este formidabil: 29 de victorii, 4 egaluri şi 5 înfrângeri, 112 goluri marcate şi 29 primite. A doua clasată, Real Madrid, a avut 28 de victorii, 6 egaluri şi 4 înfrângeri, golaveraj 110-34
Acest titlu este al 24-lea din istoria Barcelonei, care se află însă la mare distanţă de rivala Real Madrid, câştigătoare a 32 de campionate. Ultimul deceniu aparţine însă catalanilor. Ei au câştigat de şapte ori campionatul. Real a luat două titluri, iar Atletico unul.
Barça are mai multe trofee
Suarez şi Ronaldo au tranşat şi disputa din clasamentul golgheterilor, uruguayanul terminând cu 40 de goluri, faţă de 35 câte a marcat portughezul. Messi a terminat pe locul 3 cu 26 de goluri înscrise, pentru că n-a avut cel mai bun sezon. Un lucru e însă sigur: Barcelona n-ar fi fost ce este acum fără ajutorul lui Messi. Iar primul argument în favoarea acestei afirmaţie ţine de statistică. Înainte ca Messi să joace pentru Barcelona, eterna rivală, Real Madrid, avea 6 trofee, din toate competiţiile,peste FC Barcelona. În cei 11 ani care au trecut cu Messi în echipă, situaţia s-a schimbat radical. Barcelona nu doar că a recuperat diferenţa, dar şi-a asigurat şi un avantaj de 7 trofee în faţa madrilenilor. Leo, care împlineşte în această vară 29 de ani, a fost părtaş la 27 de triumfuri catalane, intrând definitiv în istoria acestui uriaş club. Tot 27 de trofee cu Barca are şi căpitanul Andes Iniesta. Spre deosebire de Messi, acesta este însă campion mondial şi dublu campion European, în vreme ce argentinianul are în palmares doar un aur olimpic.
Urmează alte finale
Barcelona va juca duminica viitoare finala Cupei Spaniei, contra Sevillei. Real Madrid şi Atletico Madrid se vor confrunta în finala Ligii Campionilor, pe 28 mai. Sevilla va juca finala Ligii Europa, pe 18 mai, contra lui Liverpool.
Lotul BARCELONEI
Portari: Bravo (Chile), Ter stegen (Germania), Masip (Spania)
Fundaşi: Alves (Brazilia), Pique (Spania), Mascherano (Argentina), Alba (Spania), Vermalen (Belgia), Mathieu (Franţa), Barta (Spania), Douglas (Brazilia), Adriano (Brazilia)
Mijlocaşi: Iniesta (Spania), Busquets (Spania), Rakitici (Croaţia), Arda Turan (Turcia), Aleix Vidal (Spania), Sergi Roberto (Spania), Rafinha (Brazilia)
Atacanţi: Suarez (Uruguay), Messi (Argentina), Neymar (Brazilia), Munir (Spania), Sandro (Spania)
Antrenor: Luis Enrique

Barcelona vs Real Madrid
Barcelona

Trofee interne:
Campionatul Spaniei: 24
Cupa Spaniei: 27
Supercupa Spaniei: 11
Cupa Eva Duarte (devenită apoi Supercupa Spaniei): 3
Cupa Ligii Spaniei: 2
Trofee internaţionale:
Liga Campionilor: 5
Supercupa Europei: 5
Cupa Cupelor : 4
Cupa Oraşelor târguri (devenită apoi Cupa UEFA): 3
Campionatul Mondial al Cluburilor: 3
TOTAL: 87
REAL MADRID
Trofee interne:
Campionatul Spaniei: 32
Cupa Spaniei: 19
Supercupa Spaniei: 9
Cupa Eva Duarte (devenită apoi Supercupa Spaniei): 1
Cupa Ligii Spaniei: 1
Trofee internaţionale:
Liga Campionilor: 10
Supercupa Europei: 2
Cupa UEFA: 2
Cupa Intercontinentală: 3
Campionatul Mondial al Cluburilor: 1
TOTAL: 80

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite