Telex din lumea sportului: Vettel a câştigat la Monaco. Două echipe din România au avut un weekend de vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ relatează, pe scurt, cele mai importante evenimente sportive care au avut loc în acest weekend, atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional.

Vettel a câştigat la Monaco - Germanul Sebastian Vettel (Ferrari) a câştigat Marele Premiu al Principatului Monaco, a 6-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de coechipierul său finlandez, Kimi Raikkonen (+3.145 secunde) şi de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull. Clasamentul piloţilor la general arată aşa: 1. Vettel 129p, 2. Hamilton 104p, 3. Bottas 75p.

Sepsi şi Ripensia, în delir - Sepsi Sfântu Gheorghe, club fondat acum şase ani, a învins Metalul Reşiţa, în deplasare, scor 1-0 şi a obţinut promovarea în Liga I, alături de Juventus Bucureşti. În liga a treia, s-a consemnat o altă promovare importantă. Ripensia Timişoara a reuşit să revină în eşalonul secund, după 69 de ani. Ripensia are patru titluri şi trei Cupe ale României în palmares.

Puştii lui Hagi au luat şi cupa - Cupa României, competiţia rezervată jucătorilor sub 19 ani, a fost câştigată de Viitorul, după o finală cu UTA. Partida s-a jucat în deschiderea Cupei României la seniori. Scorul a fost egal, 1-1, după 90 de minute: Andrei Rusu a înscris pentru Viitorul (7), iar Adrian Petre pentru arădeni (38). La penalty-uri, Viitorul s-a impus cu 5-3.

Patru finale decise în Occident - Barcelona, PSG şi Dortmund au reuşit să încheie cu un succes un sezon dezamăgitor în care au ratat titlul. În Cupa Spaniei, catalanii au trecut de Alaves, scor 3-1. A fost ultimul meci pentru Luis Enrique pe banca Barcelonei. În Cupa Franţei, PSG a învins Angers cu 1-0. Iar în Germania, Dortmund a trecut de Frankfurt, scor 2-1. În fine, în Anglia, competiţia KO a fost câştigată de Arsenal, după o finală cu Chelsea, scor 2-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite