Weekend excelent pentru tenisul românesc, la dublu. Tecău şi Mergea au câştigat turneele de la Zagreb, respectiv Vina del Mar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău. FOTO: Adevărul
Horia Tecău. FOTO: Adevărul

Anul 2014 a început cu două turnee câştigate la dublu de Monica Niculescu, alături de cehoaica Klara Zakapalova, şi tot de la dublu vin şi primele succese din tenisul masculin românesc.

Sâmbătă, Florin Mergea şi austriacul Oliver Marach s-au impus sâmbătă în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Vina del Mar (Chile), dotat cu premii în valoare totală de 485.760 de dolari. Cei doi, care erau capi de serie numărul 3, au trecut în ultimul act al competiţiei de columbienii Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, capi de serie numărul 2, scor 6-3, 6-4.

În urma victoriei de la Vina del Mar, Mergea şi Marach au primit un cec de 23.500 de dolari şi 250 de puncte ATP. A fost cel de-al doilea titlu câştigat de Mergea, la dublu, şi primul alături de Marach.

Duminică a venit rândul lui Horia Tecău să câştige un turneu, cel de la Zagreb (Croaţia), dotat cu premii în valoare totală de 485.760 de euro. 

Tecău a făcut pereche la dublu cu olandezul Jean-Julien Rojer, cei doi impunându-se cu 3-6, 6-4, 10-2, în faţa cuplului Philipp Marx/Michal Mertinak (Germania/Slovacia).

Pentru succes, Tecău şi Rojer au obţinut un cec de 23.500 de euro şi 250 de puncte ATP. Şi Tecău a fost la primul titlu alături de olandezul Rojer, dar la al 17-lea în cariera sa la dublu. 

Florin Mergea (locul 58 la dublu) a refuzat convocarea la meciul României cu Ucraina, de la Cupa Davis, după ce Andrei Pavel, căpitanul nejucător, nu i-a garantat locul în echipă. La dublu a fost folosit cuplul Tecău-Copil, care a câştigat de altfel singurul meci al disputei cu ucrainenii

Citeşte şi 

Monica Niculescu a câştigat turneul de la Hobart şi a bifat al doilea trofeu într-o săptămână

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite