Tamaş, între Steaua, Dinamo şi liga a II-a engleză. „Câinii“ îi oferă un salariu mai mic, dar au şanse mai mari de reuşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Tamas. FOTO: Corbis
Gabi Tamas. FOTO: Corbis

Liber de contract după despărţirea de Watford, Gabi Tamaş (31 de ani) a primit o ofertă financiară foarte bună din partea campioanei României, însă pe fir a intrat şi Dinamo. În plus, Anglia îi face în continuare cu ochiul, semn că fundaşul nu duce lipsă de oferte.

Deşi Steaua i-a pus pe masă un salariu de 25.000 de euro pe lună şi o primă de instalare de 100.000 de euro, fostul dinamovist nu e atât de dornic să se arunce în curtea fostei rivale. Asta pentru că impresarii săi au două oferte din liga secundă engleză, una de la Nottingham Forest (locul 13), şi una din zona Golfului, iar fundaşul e mai degrabă tentat să continue în Insulă. 

Tamaş a mai fost ofertat de gruparea lui Becali, chiar în urmă cu câteva săptămâni, la începutul lui decembrie, dar şi atunci a refuzat.

În acel moment, „roş-albaştrii“ nu au insistat, pentru că Szukala nu bătuse palma cu Al-Ittihad, însă plecarea polonezului a lăsat un gol importat în defensiva Stelei. În plus, printre cei care au insistat acum pentru pista Tamaş şi l-au recomandat pe ex-dinamovist lui Gigi Becali s-a numărat chiar Victor Piţurcă, antrenorul echipei arabe. 

Campioana României îi propune un contract de un an şi jumătate, dar Tamaş nu e încă decis. Astăzi, impresarul Florin Manea s-a întors din Anglia, iar în această seară urma să discute cu jucătorul situaţia ofertelor. 

Dinamo a intrat pe fir

După ce Tamaş şi-a arătat disponibilitatea de a reveni în Liga I, pe fir a intrat şi fosta sa echipă, Dinamo. Daniel Stanciu, noul manager general al „câinilor“, a dezvăluit astăzi că au existat discuţii între părţi. „Am vorbit cu el, e un jucător valoros, rămâne de văzut. Cred că e mai interesat în acest moment de o ofertă din străinătate, nu din România. Mi-a spus că e în discuţii cu câteva cluburi de afară“, a spus Stanciu. De altfel, managerul lui Dinamo a şi avut în această după-amiază o întâlnire cu fundaşul român. 

„Câinii“ n-au forţa financiară a Stelei, dar îi propun o înţelegere până în vară, cu drept de prelungire. Una care-i convine lui Tamaş, a cărui prioritate e continuarea carierei în străinătate. 

În refacere după o accidentare gravă

La sfârşitul lui mai 2014, Gabi Tamaş a semnat cu Watford, dar a suferit o accidentare gravă în septembrie, o ruptură de ligamente încrucişate. Cum nici n-a impresionat în tricoul „galben-negrilor“, şi urma să stea şase luni în afara gazonului, englezii au preferat la sfârşitul lui decembrie să-i rezilieze contractul, de comun acord cu jucătorul. În ultima perioadă, Tamaş s-a aflat în recuperare şi s-a antrenat singur, la Braşov, unde a participat şi la meciuri de fotbal în sală. 

Fundaşul globe-trotter: şase ţări, 10 echipe

Indiferent de ce va alege fundaşul român, următoarea echipă ar urma să fie cea de-a 11-a din C.V.-ul acestuia. Ardeleanul şi-a început cariera în oraşul natal, în 1998, la FC Braşov, a trecut la Tractorul şi apoi la Dinamo. Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, WBA, Doncaster şi Watford au fost echipele din străinătate, din cariera lui Tamaş, una marcată de trei mandate şi două reveniri în tricoul „câinilor“ (2002-2003, 2004-2005 şi 2008-2009).  

Citeşte şi 

Se va dezice de Bachus? Steliştii vorbesc despre problemele lui Tamaş cu băutura şi despre iminenta sa sosire în Ghencea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite