"Sunt sărac lipit pământului. Aştept mila prietenilor!". Mărturie cutremurătoare a unui condamnat din fotbalul nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jean Pădureanu şi George Copos sunt singurii condamnaţi din Dosarul Transferurilor, care au fost eliberaţi condiţionat, Ioan Becali, Victor Becali, Crsiti Borcea, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Mihai Stoica fiind în continuare după gratii.

Dacă fostul patron al celor de la Rapid tace mâlc şi s-a ascuns, în special după ce s-a descoperit că a plagiat într-una dintre cărţile care l-au ajutat să iasă din închisoare, Jean Pădureanu a vorbit despre experienţa după gratii. El a acordat un amplu interviu pentru sportulbistriţean.ro, în care a dezvăluit multe chestii interesante: 

"Am trecut şi peste asta. Am văzut cu ocazia asta, vorba cântecului, care-i om şi care-i câine. Au fost mulţi oameni care m-au sprijinit, atât moral cât şi material.  Dar, în general, am fost ajutat şi am reuşit să trec mai uşor. Acum e mai greu, după căzătura asta de acasă. Mă dor picioarele de parcă îmi bagă cineva cuţite în muşchi"

"Am mai căzut o dată, dar nu aşa rău ca acum. Şi-aia a lăsat urme, dar nu ca asta. La asta m-au apucat ameţelile şi am picat pe ultimele 3-4 trepte. M-am lovit la cap, noroc că osos n-am nimic. Atâta sânge a curs, era o baltă de sânge sub mine. M-am ridicat şi noroc că a apărut Nicoleta (n.r. o nepoată). A fost glicemia mare, de-aia am ameţit. Am căzut şi în penitenciar, la baie. Acolo m-am lovit la spate. Cu deplasare de coloană, rău de tot. Dar nu m-a durut aşa rău ca acuma".

"I-am notat pe toţi care m-au căutat, că-i uit. Pe unii i-am aşteptat, dar nu m-au sunat, n-au venit. (Îşi scoate carneţelul) M-a sunat familia Constantinescu din Bucureşti, Ţiţi Dumitriu, Nedelescu din Craiova, Gagea, Gabi Măierean, Mircea Sandu, Horaţiu Horoba, Adrian Florea, Teodor Forea, Dumitru Dragomir, Stoian de la Comelf, Aurel Tănase. M-a sunat Radu Moldovan de la CJ, primarul Creţu, doctorul Buta, Ioan Ovidiu Sabău, Halagian, Hatfaludi, Albuţ, Aurelian. Mulţi. Oamenii care au fost aproape de mine ştiu ce om sunt şi nu m-au părăsit. Şi pe acolo mă iubeau oamenii. Veneau pe la mine să bârfim fotbalul. Mi-am dat seama că n-am fost aşa hulit, cum m-aţi hulit voi presa. Cu blaturile şi cu toată treaba asta"

"Sută la sută am făcut puşcărie degeaba. Dar de vreme ce legiutiorii au zis că am fost vinovat, nu-i pot eu contrazice. Dimpotrivă, sunt sărac lipit pământului. Aştept mila prietenilor. Toţi banii pe care îi am în buzunar sunt 40 de lei. Aştept cu Romică să ne intre pensiile. Banii care mi-au trecut prin mână i-am folosit la activitate. Dar foame n-am răbdat, e adevărat. Pe unde mă duceam mă aşteptau cu un grătar, alţii îmi aduceau alimente acasă. Rău nu am dus-o, dar nu pe măsura părerii multora din oraş, care ziceau că-s putred de bogat. Nu le doresc decât să fie bogaţi ca mine şi atunci o să ajungă cerşetori.  Concluzia e că n-am fost pus pe furat, am fost pe activitate şi vrând nevrând a mers activitatea"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite