„Triplă“ Gabi Iancu şi Steaua a devenit ultima echipă calificată în optimile Cupei, după ce a eliminat ACS Berceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua întregeşte numărul echipelor care s-au calificat în optimile de finală ale Cupei României. Roş-albaştrii au învins, joi, ACS Berceni, impunându-se în faţa divizionarei secunde cu 3-0.

Meciul campioana României nu a făcut rabat de la majoritatea partidelor din şaisprezecimile Cupei României, astfel încât a existat un ritm lent în prima parte a jocului, întreaga acţiune petrecându-se în a doua repriză. 

O schimbare importantă în desfăşurarea partidei a avut loc odată cu eliminarea lui Ettien Rodrigue (71'), unul dintre cei mai activi fotbalişti de la ACS Berceni, survenită după un fault la Lucian Filip. În minutul 75, Gabriel Iancu s-a remarcat printr-o lovitură de cap, prin care a făcut scorul 1-0 în favoarea Stelei (75'). Un sfert de oră mai târziu a majorat scorul, după o reluare sub vinclu, iar în ultimele clipe ale meciului a reuşit „tripla“, cu un şut la colţul lung (90+3').


REACŢII DUPĂ ACS BERCENI - STEAUA (0-3)

Constantin Gâlcă (antrenor Steaua): „Sunt bucuros că am câştigat. Ne aşteptam să găsim o echipă motivată, care şi-a apărat şansele şi a ieşit pe contraatac. Mă bucur pentru Gabi Iancu pentru că a marcat, avea nevoie. La prima repriză am evoluat la intensitate slabă şi ne-am găsit cu greu calea spre gol“.

Gabriel Iancu (mijlocaş Steaua): „Când îţi vine mingea la gol, e dar de la Dumnezeu. Nu e vorba că ne-am chinuit, dar se apărau foarte aglomerat şi a fost puţin deficient, într-adevăr. Aceste trei goluri sunt bune la moral. Sper să vină lumea în număr cât mai mare la următorul meci şi să ne sprijine. Ne gândim la toate competiţiile la fel şi sperăm ca anul ăsta să câştigăm noi Cupa. În UEFA am câştigat 6-0, eu zic că avem un lot foarte bun“.

Lucian Filip (mijlocaş Steaua): „În nicio secundă nu ne-a fost teamă că vom pierde meciul. Cadoul pentru ziua mea au fost victoria şi că am scăpat de accidentarea“. 

Florin Andreescu (antrenor cu portarii la ACS Berceni): „Am încercat să ne depăşim condiţia de outsideri. Am întâlnit echipa campioană, a fost greu, dar nu ne-am făcut de râs. Ne-am aşteptat la un meci greu. Orice jucător din lotul Stelei este un jucător valoros, şi cei din primul 11, şi cei de pe bancă. Steaua nu are rival în campionat. Este singura echipă care nu ne face de râs, nici în Europa, nici în campionat“.

Marin Dragnea (antrenor ACS Berceni): „Ne-am bucurat că a venit campioana României şi am avut un stadion plin. Prin eliminarea jucătorului nostru s-a rupt ceva şi bineînţeles că Steaua a profitat. Nu conta cine juca la Steaua, aveam aceeaşi abordare. E important că am rezistat până în minutul 70 şi, dacă nu aveam un eliminat, poate intram în prelungiri. Îmi doresc ca finala să fie Steaua - Dinamo şi cea mai bună să câştige şi, dacă se poate Dinamo, e cu totul mai bine“.


Echipele de start

ACS Berceni: Andreescu - Ionescu, Epaminonda, Cioranu, Sandu - Ursu, Pătraşcu, E. Rodrigue, R. Alexandru, Ghinea - A. Marin. Rezerve: A. Raţ, V. Ştefan, R. Iovan, Tătar, Roman, C. Mihai, R. Gheorghe

Steaua: Cojocaru - Rîpă, Luchin, Papp, Toşca - Breeveld, Filip (cpt) - Vîlceanu, Iancu, Stanciu - Rusescu. Rezerve: Niţă - Chipciu, Pham-Huy, Sînmartean, Neagu, Keşeru, Varela.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite