FOTO Steaua spune „adio“ stadionului Ghencea pentru Arena Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atmosfera de pe Ghencea la antrenamentul meciului Steaua - Dinamo FOTO Cosmin Iftode/Rpressport
Atmosfera de pe Ghencea la antrenamentul meciului Steaua - Dinamo FOTO Cosmin Iftode/Rpressport

Ghencea e de domeniul trecutului pentru Steaua, care a preferat ca în acest sezon să joace meciurile de pe teren propriu pe Arena Naţională.

Stadionul Ghencea a avut de suferit în sezonul 2012/2013, când Steaua a disputat majoritatea meciurilor de pe teren propriu pe Arena Naţională. Motivele care au determinat schimbarea roş-albaştrilor ţin de poziţionarea stadionului de la capătul tramvaiului 41 şi de faptul că spectatorii sunt mult mai atraşi de o locaţie modernă, Arena Naţională fiind cea mai bine cotată în această privinţă. 

Spectatorii, nemulţumiţi de condiţiile din Ghencea

Meciul cu Astra, disputat pe Ghencea la data de 10 decembrie 2012, a stârnit nemulţumirile spectatorilor prezenţi pe stadion, care s-au plâns că scaunele nu au fost curăţate de zăpadă. „În Ghencea nu se poate mai mult, din păcate. Armata a curăţat terenul, îi mulţumim, dar nu a avut timp şi de tribune. E mai bine să evităm astfel de probleme. Pe Arena Naţională toate locurile sunt acoperite“, a declarat un oficial al clubului pentru GSP.

Arena Naţională aduce profit mai mare conducerii steliste

Un avantaj venit în sprijinul suporterilor este acustica de pe Arena Naţională, care favorizează o atmosferă deosebită. De asemenea, conducerea clubului roş-albastru iese în câştig după această mutare. Numărul de spectatori de pe Arena Naţională e de trei, patru ori mai mare decât cel de pe Ghencea, adică 38.000 faţă de 10.000, astfel încât profitul nu e de neglijat. „Sigur, poate că mai vin şi microbişti, nu doar stelişti, dar asta nu face decât să ne bucure! Pe Ghencea mai ajung acum doar cei mai împătimiţi fani ai noştri“, a completat angajatul clubului pentru aceeaşi sursă.

Steaua, prioritatea numărul doi

Cu toate că oficialii Stelei ar putea ajunge la o nouă înţelegere cu Primăria Bucureşti, steliştii nu pot avea la dispoziţie Arena Naţională în 100% din cazuri. Evenimentele care au prioritate pe stadion sunt concertele, întrucât acesta a fost deja închiriat, iar în momentul suprapunerii cu un meci, Steaua va fi nevoită să se reîntoarcă în Ghencea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite