Starea medicală a lui Michael Schumacher, evaluată de doi specialişti: „Dacă se trezeşte, nu va mai fi acelaşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Schumacher se află în a 20-a zi de comă indusă, după ce pe 29 decembrie 2013 a suferit un accident pe pârtia de schi. În acest context, doi specialişti în afecţiuni ale creierului au comentat starea pilotului de Formula 1.

„Dacă Michael Schumacher se trezeşte, nu va mai fi acelaşi Michael Schumacher. Recuperarea poate fi una de succes numai dacă pacientul să adaptează la noua sa viaţă. Pacienţii trebuie să fie capabili să facă faţă limitărilor impuse de faptul că viaţa lor s-a schimbatldquo“, a declarat neurologul Richard Greenwood pentru „The Times“.

Declaraţia a fost susţinută de Peter Vajkoczy, şeful departamentului de neurochirurgie de la un spital din Berlin: „Pacienţii pot fi ţinuţi în această stare trei-patru săptămâni. Durata comei artificiale nu indică prognoze şi nu poate oferi indicii privind desfăşurarea ulterioară a stării de sănătate. Cu toate astea, este un indiciu că Michael Schumacher a suferit o traumă puternică, iar presiunea intracraniană este încă foarte ridicată. Până când presiunea nu este sub control, doctorii vor decide să-l menţină în comă“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Reconstituirea traseului în urma căruia Michael Schumacher s-a accidentat şi a intrat în comă

Cum funcţionează coma indusă în cazul lui Michael Schumacher

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite