Stanciu, o „ţeapă“ istorică în Belgia, o achiziţie-record în Cehia: s-a anunţat suma pentru care va ajunge la Sparta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu (centru)
Nicolae Stanciu (centru)

Anderlecht se pregăteşte să încheie capitolul numit Nicolae Stanciu, unul care va rămâne în istoria neagră a formaţiei din Bruxelles.

Probabil, belgienii blestemă ziua în care au semnat contractul de transfer al mijlocaşului de 24 de ani. 

În august 2016, Anderlecht a stabilit un record pentru club, dar şi pentru fotbalul belgian, plătind 10 milioane de euro pentru aducerea lui Stanciu de la FCSB. La un an şi jumătate de la acel moment, oficialii echipei nu ştiu ce să facă pentru a scăpa mai repede de fotbalistul român! De altfel, Stanciu nici n-a mai jucat pentru Anderlecht de la 18 noiembrie.

Presa belgiană a anunţat că transferul românului la Sparta Praga, ocupanta locului 5 în prima ligă, e o chestiune de ore. Şi, din nou, Stanciu va stabili un record, de această dată pentru Sparta. Site-ul efotbal.cz a dezvăluit că gruparea din Praga va achita 4,7 milioane de euro pentru aducerea lui Stanciu, cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un transfer. Omul care a insistat pentru această mutare e italianul Andrea Stramaccioni, tehnicianul celor de la Sparta Praga.

„Îl cunosc foarte bine pe Stanciu, e exact ce avem nevoie. Îmi doresc ca el să fie primul nostru transfer. E polivalent, înscrie, are o tehnică foarte bună de lovire a balonului, e muncitor şi am înţeles că e şi o persoană foarte bună. Îl aştept cu drag la echipă“, a declarat Stramaccioni.

Dacă afacerea se va încheia pentru suma de 4,7 milioane de euro, aşa cum a scris presa din Cehia, înseamnă că Anderlecht va înregistra o pierdere de 5,3 milioane de euro în povestea cu Stanciu! De altfel, cota jucătorului e în prăbuşire şi pe site-ul de specialitate, transfermarkt.com. 

În octombrie 2016, la puţin timp după ce a semnat cu Anderlecht, Stanciu era evaluat la 8 milioane de euro. Între timp, cota sa de piaţă s-a înjumătăţit, aşa că cei de la Anderlecht se pot considera chiar norocoşi pentru faptul că sunt aproape de a-l vinde pe fostul stelist cu 4,7 milioane de euro.

13 goluri şi 12 pase de gol a adunat Nicolae Stanciu pentru Anderlecht în 62 de meciuri în toate competiţiile.    
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite