Stan Wawrinka, asul de la US Open: "Un turneu care m-a epuizat, dar a meritat". Cum se câştigă mental un Grand Slam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stan Wawrinka şi degetul la tâmplă, o imagine-simbol pentru elveţian FOTO Mediafax / Hepta
Stan Wawrinka şi degetul la tâmplă, o imagine-simbol pentru elveţian FOTO Mediafax / Hepta

Stan Wawrinka, 31 de ani, a câştigat cel de-al treilea Grand Slam al carierei, după o finală memorabilă cu Novak Djokovici.

Aflat mult timp în umbra celebrului său conaţional, Roger Federer, Stan Wawrinka a demonstrat că locul său este în elita tenisului, câştigând ultimele 11 finale la care a luat parte.

În finala cu Novak Djokovici de la US Open şi-a dus de patru ori mâna la tâmplă, un gest care a devenit marcă înregistrată şi prin care pare a spune: "Gândeşte, Stan". Într-un interviu acordat CNN, Wawrinka povesteşte: "Prima oară când am făcut acest gest se întâmpla în sfertul de finală de la Australian Open 2014, când am trecut de Novak. Pur şi simplu mi-a venit pe moment. Dar de la acel meci mi-am spus că dacă e să am o şansă cu cei mari, trebuie să fiu puternic mental. Cred că aceasta e semnificaţia, chiar dacă atunci când fac acest gest nu mă gândesc neapărat la asta".

Wawrinka a încheiat turneul epuizat, dar fericit: "A fost cel mai dificil turneu de Grand Slam, din cauza condiţiilor, a căldurii, a umidităţii. Am încheiat fără un strop de energie, dar extrem de mulţumit pentru ce am realizat".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite