Şi-au pierdut „Furia”? Cifrele care arată că Spania a făcut cel mai slab meci din mandatul lui Del Bosque: „E un eşec, nu un final de eră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania a făcut un meci extrem de slab în finala Cupei Confederaţiilor, contra Braziliei. FOTO: Reuters
Spania a făcut un meci extrem de slab în finala Cupei Confederaţiilor, contra Braziliei. FOTO: Reuters

Pe „Maracana”, Spania a arătat a picat un examen important. La anul va juca în aceeaşi ţară şi n-ar fi exclus ca, în drumul spre finala unui nou campionat mondial, drumul „Furiei Roja” să se intersecteze cu cel al „Selecao“.

La Cupa Confederaţiilor, Spania a început bine competiţia, dar a încheiat-o prost. „Este cea mai bună lecţie pentru Mondialul viitor“, a titrat ieri presa spaniolă, la unison. Pe iarba de pe „Maracana“, campioana mondială şi europeană en-titre şi-a pierdut aura de invincibilitate. 

Primul eşec după trei ani şi 29 de meciuri oficiale (din care 24 câştigate) şi cea mai grea înfrângere într-o partidă oficială după 28 de ani. În 1985, la Wrexham, Spania pierdea cu acelaşi scor în faţa Ţării Galilor. 

În noiembrie 2010, la câteva luni după ce-au luat titlul mondial, Xavi&Co. au mai avut parte de o corecţie dură, 0-4, în faţa Portugaliei, dar atunci a fost un amical. Cupa Confederaţiilor este totuşi o competiţie oficială şi una pe care „Furia Roja“ n-o avea în palmares. 

„E un eşec, nu un final de eră“

Pe lângă problemele legate de adaptarea la temperaturile şi umiditatea din Brazilia, Spania a afişat destule carenţe la Cupa Confederaţiilor. Mai ales pe anumite posturi. Casillas se resimte după luni de exil pe bancă pe care i le-a impus Mourinho la Real, Pique e mai mult cu gândul la soţia Shakira şi la faptul că e proaspăt tătic, Arbeloa e total depăşit, Mata nu-şi găseşte locul în echipă, iar Torres e departe de atacantul de top din 2008 şi 2010. 

„Uneori e nevoie de un eşec ca să nu crezi că eşti de neînvins. E un eşec, dar nu un final de eră. Nu vom schimba totul pentru o singură înfrângere“, a spus selecţionerul Del Bosque. Mesaj aproape identic cu cel avut de Xavi sau Sergio Ramos, după ce forţele Spaniei la nivel de club, Barcelona şi Real Madrid, au fost şi ele depăşite net de către adversari, în semifinalele Ligii Campionilor, în acest sezon. 

În finala cu Brazilia, Spania n-a avut decât o posesie de 52% şi n-a reuşit decât 581 de pase, cele mai slabe numere, la acest capitol, în mandatul lui Del Bosque. 

Spania are nevoie de retuşuri, de găsirea unor motivaţii, dar nu de schimbări radicale. Pentru că din spate, întăririle vin pe bandă rulantă. 

Anul trecut, ibericii au câştigat titlul european la Under 19, iar în această vară l-au luat şi pe cel de la Under 21. 

Iar la Mondialul Under 20, care are loc în aceste zile în Turcia, Spania este calificată în optimi şi e principala favorită la titlu. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite