Smart Atletic dă startul Herbalife Braşov Triathlon pe 19 iulie, sub Tâmpa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Clubul Sportiv Smart Atletic anunţă startul celei de-a treia ediţii a Herbalife Braşov Triathlon 2015, eveniment care va avea loc pe 19 iulie.

Evenimentul sportiv, organizat cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, va avea loc în data de 19 iulie, în oraşul Braşov, unde sunt aşteptaţi peste 500 de de participanţi, precum şi peste 10.000 de spectatori şi iubitori ai sportului în aer liber. Herbalife România este partenerul principal al evenimentului.
„Herbalife Braşov Triathlon este o competiţie cu un caracter unic printre concursurile de triatlon din România şi ţările învecinate, atât prin gradul de dificultate al traseului, cât şi prin frumuseţea acestuia. Participanţii vor urma un traseu spectaculos, care porneşte de la lacul Codlea, trece prin Poiana Braşov şi se termină în Piaţa Sfatului din Braşov. Anul acesta avem alături de noi un nou sponsor, compania internaţională de nutriţie Herbalife România, în calitate de partener principal“, a declarat Vlad Stoica, Preşedintele Asociaţiei Clubul Sportiv Smart Atletic.
„Triatlonul Herbalife are deja o istorie la nivel mondial, cele mai cunoscute evenimente de acest gen fiind Triatlonul Herbalife din Los Angeles, votat „Top Destination Triathlon” şi Triatlonul Herbalife din Gdynia Polonia, care la cea de-a şasea ediţie a reunit peste 1.600 de participanţi, iar în anul 2015 a luat licenţa IronMan. Şi în România, Triatlonul Herbalife se află la a doua ediţie. Suntem extrem de încrezători că acest parteneriat va pune bazele unei frumoase tradiţii a triatlonului în Braşov, constituind în acelaşi timp un îndemn la mişcare pentru toţii iubitorii de sport din România”, a declarat Liviu Irimia Marketing Manager Herbalife România.

image

Triatlonul va avea loc duminică 19 iulie, în oraşul Braşov şi va presupune parcurgerea succesivă a trei probe – înot, bicicletă şi alergare. Vor exista două tipuri de distanţe: Distanţa Olimpică (1,5 km înot, 47 km bicicletă, 8 km alergare) şi Distanţa Sprint (500 m înot, 27 km bicicletă, 4 km alergare). Concurenţii se pot înscrie la categoria Individual sau Ştafetă, pentru ambele tipuri de distanţe. Probele de alergare şi de ciclism se vor desfăşura pe asfalt, iar proba de înot în lacul Codlea. Înscrierile se pot face până pe 12 iunie.
Imaginea Herbalife Braşov Triathlon 2015 este Ciprian Bălănescu, Multiplu Campion Naţional la Duatlon şi Triatlon proba olimpică.
„Pe mine personal sportul m-a ajutat să nu mă pierd ca om. Iar mesajul important pe care doresc să îl transmit tinerilor şi nu numai este să facă din mişcarea în aer liber o “tradiţie” şi să accepte tot mai des provocarea de a se întrece pe ei înşişi cu fiecare concurs la care se înscriu! De accea, mă bucur să fiu alături de Asociaţia Smart Atletic şi să particip la triatlonul din iulie, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente sportive din România. Sper să  fie alături de mine la start tot mai mulţi concurenţi”, a declarat, Ciprian Bălănescu.
„Cred cu tărie că fiecare dintre noi suntem ceea ce facem, ce gândim, ce realizăm şi ce transmitem celor care vin după noi. Nevoia de modele pentru tânăra generaţie este tot mai importantă prin prisma faptului că societatea de azi trece prin transformări majore din toate punctele de vedere, de aceea avem obligaţia morală să oferim exemple valoroase. Concret, trebuie să cultivăm interesul pentru sport şi mişcare în aer liber prin astfel de iniţiative, pentru o dezvoltare sănătoasă, fizică şi mentală a generaţiei care ne urmează“, a precizat  Alin Petrache, Preşedinte Comitetul Olimpic şi Sportiv Român
Triatlonul va avea un concept fresh, cu o serie de activităţi şi invitaţi speciali, care se alătură iniţiativei pentru a promova importanţa mişcării pentru sănătate.


Anca Bucur, Miss Fitness Universe 2011 şi 2013, a acceptat provocarea triatlonului şi va organiza chiar în ziua evenimentului o sesiune specială de antrenament şi fitness pentru cei prezenţi în Piaţa Sfatului din Braşov.
„Sportul te pune în permanenţă în competiţie cu tine şi te obligă să-ţi depăşeşti limitele. Mă bucur să fiu alături de cei care se înscriu într-o competiţie atât de dificilă şi de frumoasă, aşa cum este un triatlon”, a declarat Anca Bucur.

image

Sprijin pentru comunitate
Herbalife Braşov Triathlon 2015 are o importantă componentă de responsabilitate socială, o parte din fondurile strânse cu ocazia evenimentului urmând a fi direcţionate către Casa Cireşarii II din Bucureşti, sectorul 5, fiind destinate amenajării unui teren de sport complet.

După reamenajarea terenului de sport care a avut loc anul trecut cu ajutorul fondurilor strânse la Triatlonul Herbalife Buftea, cei 50 de copii din Centru vor beneficia, cu ajutorul competiţiei Herbalife Triathlon Braşov 2015, de un teren de sport complet, cu facilităţi şi echipamente sportive pentru a putea face mişcare într-un mediu dotat şi curat.

„Programul umanitar Casa Herbalife, parte din platforma globală Herbalife Family Foundation, are ca beneficiar în România Centrul de primire în regim de urgenţă Cireşarii II din sectorul 5, unde am derulat atât programe de reabilitare a aşezământului, cât şi programe de îmbunătăţire a nutriţiei celor peste 50 de copii aflaţi în plasament. Este important ca aceşti copii să poată face mişcare în aer liber într-un mediu curat, pentru a avea un stil de viaţă sănătos şi activ”, a declarat Liviu Irimia, Marketing Manager Herbalife România.

Doi dintre sportivii participanţi la Special Olympics 2015 vor lua startul la triatlonul din iulie
Herbalife sprijină Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2015 şi, cu această ocazie, a fost stabilit un parteneriat local de susţinere a echipei de 27 de sportivi din România care va participa la Jocurile Mondiale. În acest context, doi sportivi Special Olympics vor lua startul la Triatlon şi vor forma echipe de ştafetă împreună cu reprezentanţi ai companiei Herbalife şi Membri Independenţi Herbalife. Peste 80 de membrii independenţi şi angajaţi Herbalife din toată ţara vor participa la triatlon, purtând pe echipament un mesaj de susţinere Special Olympics.
Iniţiativa promovează obiectivele Fundaţiei Special Olympics, organizaţie care contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiţionale, organizate pe tot parcursul anului.

Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul oficial al Herbalife Braşov Triatlon – http://www.brasovtriathlon.ro/

Comunicat de presă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite