Simona Halep la Toronto: explicaţiile unei renaşteri. Ce s-a schimbat pentru românca în cele şase săptămâni de pauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Între 30 iunie şi 12 august, constănţeanca de 23 de ani n-a jucat niciun meci la simplu. După o eliminare rapidă, la Wimbledon, în turul I, urmează finala de la Rogers Cup (duminică, ora 20.00, Dolce Sport 2). Cum a fost posibilă o astfel de transformare? A explicat chiar Halep.

Simona Halep a arătat un joc solid în semifinalele turneului de la Toronto, în meciul cu Sara Errani (Italia, 17 WTA) pe care „Adevărul“ vi l-a oferit aici.

Chiar dacă nici după această prestaţie, românca n-a scăpat de ironiile comentatorilor postului britanic, BT Sport, despre care „Adevărul“ a scris aici, e evident că pentru Simona criza de la începutul verii e acum doar o amintire neplăcută.

După victoria cu Errani, ocupanta locului 3 WTA a explicat pentru gsp.ro cum a reuşit să treacă de la eliminări rapide, la Roland Garros şi la Wimbledon, la o calificare în finala unui turneu important, Rogers Cup.

Ce a declarat?

„Mi-am spus că trebuie să repet performanţa de la Roland Garros din 2014 şi n-a fost bine deloc. Mi-am resetat un pic gândirea şi mi-am spus că, dacă ajung în semifinale sau finală la fiecare turneu pe care-l joc, atunci e bine. Aşa că nu mă mai gândesc la turneele de Mare Şlem. Mereu vorbim despre ele ca şi cum ar fi cele mai mari, dar trebuie să abordezi o astfel de competiţie, precum Rogers Cup, la fel ca şi pe celelalte din fiecare săptămână. Pentru că ele sunt la fel de mari şi sunt ca un Mare Şlem. La ele întâlneşti jucătoare de top încă din primul tur, aşa că nu e mare diferenţă, doar în mintea noastră e“, a explicat Halep.

Finala de la Toronto, Halep - Bencici, se va disputa de la ora 20.00, iar adevarul.ro vă relata desfăşurarea partidei, minut cu minut, în format livetext.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite