Simona Halep începe anul 2016 în Australia. Ce o aşteaptă la începutul sezonului şi cum poate fi cap de serie nr 2 la primul Grand Slem al sezonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Jucătoarea noastră, numărul 2 WTA, va juca primele trei turnee din 2016 în Australia, acolo unde va juca şi la primul Grand Slem al sezonului.

Simona Halep are antrenor australian, iar acest lucru se reflectă şi în programul ei. Ea a dat China pe Australia, şi va începe sezonul 2016 la Antipozi, confirmând deja participarea la turneul de la Brisbane, care va începe pe 3 ianuarie. De fapt, ea se va muta timp de o lună  pe continental din emisfera sudică, deoarece după Brisbane, va juca la Sydney şi la Melbourne, în  acest ultim oraş fiind programat Grand Slemul Australian.
Dacă despre participarea la Sydney se ştia, cea de la Brisbane a fost confirmată oficial abia ieri. La turneul cu premii de 880.000 de dolari, Simona va fi cap de serie numărul 1, dar va avea adversare puternice, precum spanioloaica Garbine Muguruza, a treia jucătoare a lumii, şi rusoaica Maria Şarapova, ocupanta locului 4 în clasamentul WTA. 
Anul trecut, Simona Halep a debutat la Shenzhen, acolo unde a cucerit şi titlul. Turneul din China are premii mai mici, de 427.000 de dolari, făcând parte din categoria International, spre deosebire de Brisbane, care face parte din categoria Premier International. Halep va pierde cele 280 de puncte WTA pe care le-a câştigat anul trecut, dar putea  acumula alte 470 de puncte, în cazul în care câştigă la Brisbane. Apoi, ea poate să-şi mărească zestrea la Sydney, unde anul trecut nu a participat, fiind accidentată, şi nu are de apărat niciun punct. La Australian Open, Simona trebuie să obţină un rezultat cel puţin la fel de bun ca cel de anul trecut, când s-a calificat în sferturile de finală. În mod normal, Halep va fi cap de serie numărul 2 la Grand Slemul Australian, pentru a rata această postură fiind nevoie ca ea să piardă ruşinos, adică în primele faze, atât la Brisbane cât şi la Sydney, iar Muguruza să câştige ambele turnee. Ipoteză care e destul de puţin probabilă. 


Primele turnee ale Simonei în 2016
Brisbane (Premier International) 3-9 ianuarie
Sydney (Premier International) 10-15 ianuarie
Melbourne (Grand Slem) 18-31 ianuarie

Clasament WTA la finalul anului 2015
1. Serena Williams 9945 puncte
2. Simona Halep 6060
3. Garbine Muguruza  5200
4. Maria Şarapova 5011
5. Agnieska Radwanska 4500


Face Revelionul în Australia

Simona Halep se află în cantonament la Poiana Braşov, acolo unde se va pregăti timp de trei săptămâni. Este vorba de o pregătire fizică, dar la ea participă şi antrenorul Darren Cahill, sosit special în România pentru a coordona activitatea elevei sale, alături de ceilalţi membri ai staffului.  Simona va petrece Crăciunul alături de familie, dar va pleca în ultimele zile ale anului în Australia, pentru a se acomoda atât cu fusul orar, cât şi cu temperaturile ridicate de la Antipozi, unde va nimeri în plină vară. 

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite