Simona Halep iese din topul celor mai bune jucătoare ale lumii. De luni se va afla pe o poziţie pe care n-a mai ocupat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calificarea bielorusei Victoria Azarenka în semifinalele turneului Miami Open o aduce pe Simona Halep într-o postură nedorită.

După Miami Open, unde a ajuns până în sferturile de finală, Halep va coborâ pe locul 6 WTA, poziţie pe care nu a mai ocupat-o până acum. Pe 17 martie 2014, ea a urcat de pe locul 7 direct pe locul 5 WTA şi în cei doi ani care au urmat a fost mereu între primele cinci jucătoare ale lumii.

 În Top 5 WTA, Halep a câştigat turneele de la Bucureşti (2014), Shenzhen, Dubai şi Indian Wells (toate trei anul trecut) şi a fost finalistă la Madrid, French Open, Turneul Campioanelor (toate în 2014), Toronto şi Cinncinati (ambele în 2015). 

Pe poziţia a 5-a va urca Viktoria Azarenka (8 WTA în acest moment), jucătoare pregătită de fostul antrenor al Simonei , belgianul Wim Fissette.

Halep a început anul 2016 pe locul 2 WTA, cea mai înaltă poziţie mondială din carieră, dar rezultatele slabe au dus-o pe o traiectorie descendentă. După semifinala de la Sydney, Halep a pierdut în primul tur la Australian Open, apoi în primele meciuri jucate la Dubai şi la Doha (turul secund) şi a jucat în sferturi de finală ale turneelor de a Indian Wells şi Miami.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite