Simona Halep e uriaşă! Calculele care arată că poate fi lider mondial până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu victoria în faţa lui Sloane Stephens, din finala Roland Garros, SImona Halep şi-a mărit considerabil avansul în frunte clasamentului  WTA.

Simona Halep intră de luni în a 32-a săptămănă ca lider mondial. În momentul în care se actualizează clasamentul WTA, SImona Halep va avea o zestre de 7.970 de puncte, cu 1.225 mai multe decât Caroline Wozniacki (6.745).

Garbine Muguruza e pe trei, cu 6.550 de puncte, iar Sloane Stephens a urcat până pe locul al patrulea, cu 5.463 de puncte.

Cel puţin până la Wimbledon, Halep este intangibilă, nimeni nu poate avea pretenţii la locul unu mondial. Asta înseamnă că Halep o va depăşi pe Angelique Kerber, care are 34 de săptămâni de număr 1 mondial şi va urca pe locul 12 în ierahia jucătoarelor cel mai longevive pe prima poziţie a clasamentului profesionist. Următoarea ţintă va fi franţuzoaica Amelie Mauresmo, cu 39 de săptămâni. A zecea jucătoare din istorie cu cele mai multe săptămâni pe locul I WTA este Victoria Azarenka din Belarus, cu 51 de săptămâni.

Dacă trece cu bine de Wimbledon, Simona Halep poate aborda restul sezonului fără teama de a pierde poziţia de lider mondial.

Iată ce puncte are de apărat până la sfârşitul anului

Eastbourne (sferturi anul trecut) - 100 de puncte

Wimbledon (sferturi) - 430

Washinghton (sferturi) - 60

Toronto (semifinale) - 350

Cincinnati (finală) - 585

US Open (turul unu) - 10 puncte

Wuhan (turul doi) - un punct

Beijing (finală) - 650 de puncte

Turneul Campioanelor (grupe) - 500 de puncte

Aşadar, Simona a obţinut multe puncte la Cincinnati şi la Beijing, unde a jucat finala. În schimb, la US Open a fost eliminată din primul tur de MAria Şarapova, ceea ce poate fi în avantajul ei în acest sezon. Dacă ajunge până în fazele finale la Flushing Meadows, e clar că nu va mai putea fi detronată până la finalul anului din fruntea ierarhiei.

Pe când adversarele ei vor avea o misiune mult mai dificilă. Wozniacki a jucat anul trecut finale Easstbourne, Bastad, Tokyo, Toronto şi s-a impus la Turneul Campioanelor, pe când Muguruza a câştigat anul trecut Wimbledonul şi are 2.000 de puncte de apărat.  

Ce colege din circuit au felicitat-o pe Simona Halep după meci

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite