Specialiştii din tenis, uimiţi de parcursul Simonei Halep în circuitul WTA: „Este de neoprit“. Ce spune Serena Williams despre româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep va împlini 22 de ani în luna septembrie
Simona Halep va împlini 22 de ani în luna septembrie

Prestaţiile din ultimele două săptămâni ale româncei Simona Halep au atras atenţia specialiştilor în tenis, care au încercat să ofere o explicaţie pentru forma de invidiat pe care o traversează jucătoarea de tenis în vârstă de 21 de ani.

După succesul pe zgură în turneul WTA de la Nurnberg, la doar o săptămână distanţă, Simona Halep a mai bifat un succes, de această dată pe iarbă, la Hertogenbosch, în Olanda. Cele zece victorii consecutive obţinute de româncă nu au rămas fără ecou în lumea tenisului, oficialii circuitului WTA lăudând-o pe Halep pentru evoluţiile sale din ultimul timp.

„Indiferent dacă este pe zgura de la Nurnberg sau pe iarba de la 's-Hertogenbosch, este de neoprit. Simona Halep a învins-o pe Kirsten Flipkens la Topshelf Open, obţinând al doilea său titlu WTA în tot atâtea săptămâni. Unele jucătoare se odihnesc în perioada de două săptămâni dintre Roland Garros şi Wimbledon, altele obţin 10 victorii consecutiv - Simona Halep este una dintre acestea, ea câştigând primul său titlu WTA la Nurnberg, săptămâna trecută, şi pe al doilea la 's-Hertogenbosch, în această săptămână. Uimitor este că a obţinut cele două titluri pe suprafeţe total diferite. La Nurnberg a jucat pe zgură, iar la 's-Hertogenbosch pe iarbă”, a notat site-ul wtatennis.com.

După ce a câştigat finala turneului de la Hertogenbosch, Halep a menţionat că va putea sărbători ultimele succes abia după Wimbledon, acolo unde îşi doreşte să ajungă cât mai departe. „Este incredibil, pentru că am jucat foarte bine pe iarbă, după o săptămână pe zgură. Sunt fericită, este un moment special pentru mine. Voi pleca imediat la Wimbledon, astfel că va trebui să sărbătoresc acest succes după Wimbledon.”

Felicitată de numărul 1 mondial la feminin

Nu doar specialiştii în tenis au felicitat-o şi lăudat-o pe Simona Halep, ci şi marele jucătoare ale lumii. Pentru americanca Serena Williams, numărul 1 mondial în ierarhia WTA, ascensiunea româncei nu este o surpriză. „O ştiu pe Simona Helep, este o jucătoare extraordinară. Imediat după ce am văzut-o jucând, i-am prevăzut un viitor mare în tenis. Este uimitor cum la înălţimea ei (n.r. Halep măsoară 1.68 metri) poate să servească atât de puternic. Nu mă surprind succesele sale”, a spus Serena.

Simona Help (21 de ani) se află momentan pe locul 45 în ierarhia WTA, dar va mai urca în clasament datorită triumfului de la Hertogenbosch.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite