Selecţionerul român al naţionalei Under 21 a Moldovei, remarcat la St. Petersburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dănuţ Oprea
Dănuţ Oprea

Dănuţ Oprea, fostul atacant al Oţelului Galaţi, este din august 2015 selecţioner naţionalei Under 21 a Republicii Moldova.

Dănuţ Oprea, acum în vârstă de 43 de ani, a participat zilele trecute împreună cu echipa sa la Commonwealth Cup, o competiţie rezervată echipelor de tineret din fosta Uniune Sovietică. 

La Sankt Petersburg s-au aflat opt astfel de naţionale, iar Moldova, deşi nu era cotată printre favorite, a reuşit să joace finala mare a competiţiei, în care a fost învinsă cu 4-2 de Rusia. Chiar dacă n-a câştigat, echipa tehnicianului român a fost revelaţia turneului, strângând numeroase aprecieri pentru jocul prestat. 

Tinerii moldoveni au câştigat grupa din care au mai făcut parte Kazahstan, Belarus şi Kârgâstan şi au ţinut piept o repriză Rusiei, cedând abia pe final. Doi dintre jucătorii antrenaţi de Oprea au fost nominalizaţi între cei mai buni fotbalişti ai turneului.

Dănuţ Oprea, posesor al licenţei Pro, nu este la prima ispravă de acest gen. În 2012, el a preluat o echipă din liga secundă a Moldovei, FC Veris, şi a promovat cu ea, fiind neînvins, jucând şi finala Cupei Moldovei, pe care a pierdut-o la penaltyuri în faţa mult mai puternicei Sheriff Tiraspol.

oprea
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite