Schimbare în „Echipa penitenciarului“: a ieşit Copos, intră Avram. Fostul şef CCA, condamnat la trei ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) a fost găsit vinovat în dosarul „Mită în elicopter“ pentru fapte penale comise în sezonul 2011-2012.

Fotbalul românesc a ajuns să aibă o echipă importantă după gratii, iar după ce „titularii“ au stat, între un an şi doi în puşcărie, acum e rândul „rezervelor“ să fie folosite, treptat.

Mai întâi, a fost Ioan Niculae, patronul celor de la Astra, cel care i-a luat locul lui Gigi Becali în închisoare. Acum, la o zi după ce a fost eliberat Geroge Copos, un alt om de fotbal a fost trimis după gratii. Vorbim despre Vasile Avram, fostul preşedinte CCA. 

Potrivit procurorilor, în 2011, Avram ar fi primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro pentru ca meciurile celor de la FCM Târgu-Mureş să fie conduse de centrali agreaţi de ardeleni. În plus, fostul şef al arbitrajului românesc ar fi beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti – Târgu-Mureş, costurile deplasării, de 3.000 de euro, fiind suportate tot de Ţerbea. 

Astăzi, după termenul cu numărul 53, s-au dat deciziile în acest caz, după ce, pe rând, inculpaţii au fost arestaţi (2011) şi achitaţi (2013). Între timp, doi dintre inculpaţi, Sorin Ţerbea şi Nicolae Iacobescu au decedat după un accident cu elicopterul, în 2013.

A făcut deja 58 de zile de închisoare

Astfel, Vasile Avram (61 de ani) a fost condamnat la trei ani şi două luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi pentru tentativă la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracţiuni de corupţie.

De asemenea, lui Avram i s-au confiscat sumele de 19.000 de euro şi 6.647 de euro, el urmând să plătească şi cheltuielile de judecată. Din pedeapsa dată împotriva lui Avram vor fi scăzute 58 de zile, având în vedere că el a stat în arest preventiv, între 24.09.2011 la 21.11.2011.

Un alt inculpat în acest caz, Adrian Penciu, a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru tentativă la instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu infracţiuni de corupţie.

Iar inculpatul Vasile Constantin Chiorean a fost achitat pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite