Sânmărtean, rege în ţara orbilor? „A impresionat publicul, fiindcă nu era altul în echipa Stelei care să dribleze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Sânmărtean (numărul 17) are 11 selecţii în echipa naţională pentru care, deocamdată, n-a marcat
Lucian Sânmărtean (numărul 17) are 11 selecţii în echipa naţională pentru care, deocamdată, n-a marcat

Pentru prima dată după retragerea lui Hagi, naţionala are un play-maker care se apropie, cât de cât, de stilul „Regelui“. Un fost mare internaţional nu e însă convins de calităţile mijlocaşului de 34 de ani.

Lucian Sânmărtean a ajuns în iarnă la Al-Ittihad, iar până acum n-a avut niciun gol în patru apariţii în prima ligă saudită. Totuşi, odată cu sosirea sa sub comanda lui Piţurcă, „tigrii“ au început să lege victoriile, iar ultima a venit astăzi.

În mai toate anchetele de final de an, în 2014, Sânmărtean a primit titlul de „Jucătorul anului în România“, după ce prestaţiile sale la Steaua, dar mai ales la echipa naţională au impresionat. Totuşi, Ilie Balaci nu se numără printre fanii înfocaţi ai mijlocaşului şi, într-o intervenţie la Dolce Sport, a explicat de ce nu-l consideră pe Sânmărtean un fotbalist de clasă.

Ce a spus?

„Sânmărtean a făcut ceva spectaculos în campionatul nostru sau pe unde a fost? Stătea la mijlocul terenului şi lua în dribling trei inşi. El jucând la Steaua. Lua mingea de la Szukala sau Varela, dribla unul sau doi şi de acolo dădea o diagonală. Mie îmi plac fotbaliştii care driblează în spaţiu mic, la aglomeraţie. Şi de acolo pasează decisiv.

Sânmărtean impresiona pentru că nu era altul care să mai dribleze. Nimeni nu se uită la Mitriţă de la Viitorul, care driblează în 16 metri şi marchează. Câte goluri a marcat Sânmărtean la Steaua? 3-4? Mai lăsaţi-mă cu Sânmărtean!“, a spus „Minunea blondă“, considerat printre cei mai buni jucători ai României, alături de Hagi şi de Dobrin.

Cum a reacţionat Sânmărtean?

După ce a jucat, astăzi, pentru Al-Ittihad, internaţionalul român a comentat, tot la Dolce Sport, afirmaţiile făcute de Ilie Balaci despre el. 

El s-a referit şi la cele spuse de Helmuth Duckadam, care, după ce Sânmărtean s-a transferat la Al-Ittihad, a spus că acesta n-a făcut diferenţa în favoarea Stelei în meciurile capitale, cum a fost returul cu Ludogoreţ, în play-off-ul Ligii Campionilor Asiei.

„Fiecare poate să aibă un punct de vedere. Dacă erau deranjaţi de jucătorul Sânmărtean, e părerea lor. Sunt două mari glorii care vorbesc. Dacă nu le place jucătorul Sânmărtean, îşi pot exprima punctul de vedere, văd că şi public. Nu ştiu care e scopul acestor declaraţii. Cred că astfel de declaraţii nu le fac mare cinste. Nici nu mă surprind prea tare. Fiecare are opinia lui“, a spus Sânmărtean.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite