Salah, ales cel mai bun fotbalist al Africii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul egiptean al celor de la Liverpool, Mohamed Salah a câştigat pentru al doilea an consecutiv titlul de cel mai bun fotbalist al Africii.

Premiul i-a fost decernat marţi seara, la Dakar, unde a avut loc gala superlativelor organizată de Confederaţia Africană de Fotbal. Salah s-a lutat pentru trofeu cu coechipierul său senegalez Sadio Mané şi cu un alt atacant din campionatul englez, gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal).

Cel mai bun tânăr fotbalist a fost ales marocanul Achraf Hakimi, fundaş care evoluează pentru Borussia Dortmund.

Premiul pentru cea mai bună jucătoare a ajuns la Chrestinah Thembi Kgatlana (Africa de Sud), cea mai bună marcatoare a Cupei Africii pe Naţiuni 2018, distinsă şi pentru cel mai frumos gol marcat în 2018 pe continent.

Selecţionerul francez al Marocului, Hervé Renard, a fost ales pentru a treia oară cel mai bun antrenor al anului la masculin, iar la feminin trofeul a fost primit de Desiree Ellis, selecţionera Africii de Sud, finalista CAN 2018.

Mauritania a fost desemnată echipa masculină a anului, în timp ce Nigeria a primit premiul de cea mai bună echipă feminină,

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite