Rusia e la pământ: „Să pariezi pe noi e ca şi cum ai miza pe un cal şchiop!“. Discurs acid la adresa autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cupa Confederaţiilor ar fi trebuit să fie repetiţia în care Rusia să facă ultimele reglaje înainte de Cupa Mondială. De fapt, competiţia a scos la iveală limitele unei echipe fără perspectivă!

Trupa pregătită de Stanislav Cherchesov a debutat cu o victorie, 2-0, cu Noua Zeelandă. Un succes fără glorie însă, având în vedere că, ulterior, campioana Oceaniei a fost bătută şi de Mexic (2-1) şi de Portugalia (4-0). 

În aceste condiţii, lupta pentru primele două locuri în grupa A, calificante în semifinale, s-a dat între Rusia, Portugalia şi Mexic. Iar aici gazdele Cupei Confederaţiilor au fost cele mai slabe, pierzând şi cu Portugalia (0-1), dar şi cu Mexic (1-2). Aceste rezultate au mărit numărul celor care au o viziune apocaliptică: Rusia, deşi gazdă la CM 2018, n-are nicio şansă în această competiţie!

„Am aruncat banii pe stadioane“

Printre cei mai vehemenţi critici ai modului în care e condus fotbalul din Rusia se numără şi fostul internaţional, Vagiz Khidiyatullin (58 de ani), cel care a adunat 58 de selecţii şi şase goluri pentru URSS în perioada 1978-1990. Într-un interviu acordat ESPN, fostul fundaş a vorbit despre şansele Rusiei la Mondialul din 2018.

„Dacă naţionala are şanse la turneul final? Nu! E ca şi cum ai paria pe un cal şchiop. Uneori, poţi să fii norocos, dar nici chiar aşa. Singura şansă a Rusiei pentru a ajunge în finală ar fi ca, brusc, toate echipele de top să se îmbolnăvească. Nu trebuie să ne facem iluzii, iar fanii ştiu asta“, a spus Khidiyatullin. Acesta a explicat apoi de ce s-a ajuns aici.

„Rusia a câştigat găzduirea Mondialului în 2010. Am avut la dispoziţie opt ani pentru a construi ceva la sectorul juvenil şi pentru a pregăti antrenorii la acest nivel. Acum e prea târziu. Cei aflaţi la putere ne spun tot felul de poveşti. De fapt, ne spun minciuni. Aşa se întâmplă cu politicienii peste tot în lume“, a continuat Khidiyatullin.

El a criticat faptul că, în loc să fie alocate fonduri consistente pentru fotbalul juvenil, banii s-au folosit pentru construirea unor stadioane de cinci stele în vederea CM 2018. „E incredibil că o ţară uriaşă nu poate avea o naţională decentă. Talentul există, însă nu e dezvoltat. În schimb, am aruncat banii pe stadioane. Belgienii au făcut un stadion excelent la Gent, în 2012, pentru 50 de milioane de euro. Aici, autorităţile au cheltuit miliarde de dolari pentru o arenă la Sankt Petersburg. Oare sunt nebuni?! E o risipă atât de mare. 12 stadioane s-au construit înainte de Cupa Mondială şi fiecare a costat peste 420 de milioane de dolari. Ce o să facă oare cu aceste arene în oraşe precum Saransk? Asta va fi o mare problemă după turneul final“, a adăugat Khidiyatullin. 

Jucătorii naţionalei sunt interesaţi doar de bani. Nu joacă pentru oameni. Poate să zică orice, dar e imposibil să-i păcăleşti pe fani. Nici vestiarul nu e unit. Jucătorii stau în camerele lor cu telefoanele lor mobile. Vagiz Khidiyatullin fost internaţional URSS

Cupa Confederaţiilor, semifinale

Mâine

Portugalia – Chile 21.00

Joi

Germania – Mexic 21.00

*Meciurile sunt transmise de TVR1

„Aliatul“ românilor

Vagiz Khidiyatullin a fost în lotul URSS la două Mondiale, în 1982 şi în 1990. La ultimul turneu, el a jucat şi contra României, provocând penalty-ul din care Lăcătuş a stabilit scorul final: 2-0 pentru România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite