Romario din naţionala României: "Să-l aducem pe Hagi să joace un meci. Cu el în echipă batem pe oricine!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre pariurile lui Christoph Daum este Romario Benzar, fundaşul de 24 de ani al Viitorului, convocat la lot pentru toate meciurile jucate până acum de la venirea neamţului la prima reprezentativă.

Înaintea meciului cu Polonia, fundaşul dreapta al naţionalei a vorbit despre cariera şi planurile lui.

.
#Despre primul meci al său la naţională. ”A fost un moment unic în viaţa mea, mi-au dat lacrimile când mi-a cântat imnul, un vis împlinit. Am avut «grafic», la 22 de ani voiam să ajung la naţională, nu s-a putut atunci, am ajuns la 24 de ani şi sper să rămân cât mai mult timp la lot”.
#Întâlnirea cu Daum. ”La prima selecţie m-a chemat la discuţii, mi-a spus că are încredere în mine, că mă place, că mă apreciază cum mă pregătesc, iar toate aceste cuvinte mi-au dat un moral foarte bun”.
#Sfaturile de la Gică Hagi. ”Înainte de fiecare convocare mă cheamă la dânsul, îmi spune că fiu serios, să joc ce ştiu, să fiu motivat. Acum, înainte de meciul cu Polonia,  am vorbit puţin despre echipă, mi-a dat câteva idei tactice, pentru că el a urmărit-o în câteva jocuri”.
#Situaţia din grupă şi calculele pentru a ajunge la Mondial. ”Trebuie să nu mai plecăm cu mentalitatea că suntem mai slabi decât adversarii, nu am ajuns atât de rău să credem că Armenia sau Kazahstan ne pot bate. Putem obţine performanţe doar dacă avem mentalitatea corectă. Noi, la lot, simţim că putem bate pe oricine, trebuie doar să punem şi în practică. Multe echipe se vor încurca în grupă, nu ştiu câte echipe vor câştiga la Astana, aşa că egalul nostru de acolo – despre care s-a vorbit atât - e chiar bun, având în vedere că abia puteam sta în ghete. Polonia e principala favorită la primul loc, Muntenegru e echipă tare, noi suntem buni, e o grupă echilibrată. Important este să batem Polonia”.
#Ce nu-i lipseşte din bagaj. ”Nu am talismane norocoase, dar singurul lucru pe care-l port cu mine mereu e Biblia, citesc din ea, îmi place să merg la biserică, -consider că acest lucru mă ajută mult psihic. Este foarte bine să crezi”.
#Cum se descrie. ”Sunt un jucător bun, am viteză, centrez foarte bine. Rămân după antrenament să bat centrări, lovituri libere, îmi perfecţionez lucrurile care consider că trebuie lucrate”.
#Cum a ajuns să joace fundaş. ”Eram mijlocaş până acum 2 ani, când Gică Hagi mi-a spus că dacă mă reprofilez fundaş dreapta, ajung la naţională. Nu am fost de acord, ma gândeam că nu pot, dar am încercat într-un cantonament, am jucat bine şi am rămas pe acest post. Atunci, mă gândeam că e mult mai mult pe defensiv şi nu mă pliez. Acum, nu mai vreau să joc la mijloc”.
#Prenumele său. ”Mereu mă întreabă toţi despre nume, a fost dorinţa tatălui meu, care era mare fan al fotbalistului brazilian. Nu vreau să-mi schimb numele, chiar îmi doresc să-l dau mai departe, aşa că vreau sa-i pun băiatului meu acelaşi nume: Romario sau Mario”.
#Întâlnirea cu Romario, brazilianul. ”Dacă ar fi să mă văd vreodată cu el, aş face o poză, şi nimic mai mult”.
#Sprijinul familiei. ”Părinţii nu au cum să vină la meciuri, ei sunt plecaţi de câţiva ani în Austria. Mă ajută însă foarte mult când vin prietenii la meciuri şi mă susţin. Fratele meu, iubita mea, sunt mereu alături de mine”.
#Soluţia salvatoare la naţională. ”Să-l aducem pe Hagi să joace un meci, cu un jucător ca el am câştiga sută la sută orice meci. Din păcate, nu o să se mai nască niciodată cineva atât de talentat precum Hagi. Tot văd prin ziare «Noul Hagi», dar trebuie să vedem ce performanţe a făcut el, a fost un geniu”.
#Următorul transfer. ”Mi-e bine la Viitorul, în iarnă vom vedea ce oferte sunt, dar Viitorul e cea mai bună echipă din România, cum să mă duc la altă echipă? Îmi place fotbalul din Italia, Spania, Belgia”.

sursa: click.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite