România, de opt ori consecutiv campioană europeană la canotaj. Barca de 8+1, din nou „regina“ Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO prosport.ro
FOTO prosport.ro

România a câştigat duminică două medalii la Campionatele Europene de canotaj, competiţie ce s-a desfăşurat în Serbia, la Belgrad. Ca de obicei, echipajul de 8+1 feminin şi-a apărat blazonul şi a câştigat a opta medalie de aur consecutivă.

Delegaţia României a câştigat în Serbia, la Belgrad, două medalii în finalele Campionatelor Europene de canotaj. Echipajul feminin de 8+1 a fost medaliat cu aur, în timp ce echipajul feminin de dublu rame a câştigat argintul continental.

Barca de 8+1 a încheiat cursa cu timpul de 6 minute şi 16 secunde, fiind urmată de echipajul Marii Britanii (6 minute şi 18 secunde) şi cel al Germaniei (6 minute şi 19 secunde). Echipajul tricolor a fost format din canotoarele Roxana Cogianu, Nicoleta Albu, Mihaela Petrila, Irina Dorneanu, Cristina Ilie, Andreea Boghian, Adelina Cojocariu, Ioana Crăciun şi Daniela Druncea.

La proba de dublu rame fără cârmaci, Cristina Grigoraş şi Laura Oprea au terminat cursa pe locul secund cu timpul de 7 minute şi 8 secunde, în spatele sportivelor din Marea Britanie şi în faţa celor din Olanda.

Graţie acestor două medalii, România şi-a atins obiectivul propus înainte de startul competiţiei, caâştigarea a două medalii. 

În total, la Europenele din Serbia s-au întrecut 659 de sportivi din 36 de ţări, informează Mediafax.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite