România a învins Moldova în finala Baseball Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua ediţie a Baseball Festival, ce s-a desfăşurat sâmbătă, în complexu Tei din Bucureşti, a reunit naţionalele de baseball ale României, Moldovei, Bulgariei şi ​o selecţionată a Statelor Unite ale Americii​, ​reprezentată de militarii staţionaţi la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Evenimentul, la care au participat câteva sute de spectatori pasionaţi, a fost deschis de o demonstraţie de tip All Star Game, cu echipe formate din jucători ale celor patru state, unde colonel McGlaughn, comandantul bazei militare americane de la Mihail Kogalniceanu, a dat lovitura de începere. Printre invitaţi s-a numărat şi Don Carroll, reprezentantul Ambasadei Americane la Bucureşti, dar şi reprezentanţi ai câtorva universităţi din România (SNSPA şi Universitatea Andrei Şaguna din Constanţa).

S-au desfăsurat meciurile dintre cele 4 echipe. România a trecut, în primul meci, de Statele Unite cu scorul de 11 la 3, Republica Moldova s-a impus în faţa Bulgariei cu 7 la 3, iar în finala mică Statelor Unite a învins Bulgaria cu 9 la 0. Finala mare, dintre România şi Republica Moldova, s-a terminat cu scorul de 11 la 7 pentru tricolori.

Cu ocazia Baseball Festival, a fost lansat pentru prima data în România conceptul Baseball 5, ce reprezintă o formă simplificată de joc, în genul jocurilor deja consacrate de street basketball. De asemenea, pe lângă spectacolul din teren, spectatorii s-au bucurat de secţiunea food core oferită de Coffe Bike România, Căruţa din poveşti şi Îngheţata Maramura. Toate acestea şi multe alte surprize au oferit celor prezenţi o atmosferă tipic americană.  
   
Ediţia a doua a Baseball Festival s-a desfăşurat în cadrul proiectului Jackie Robinson, proiect sprijinit de Ambasada Statelor Unite în România, Federaţia Română de Baseball şi Softball, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi complexul Cultural Studenţesc TEI din Bucureşti.

Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi a toleranţei. A debutat pe 15 aprilie 1947 în Major League Baseball, devenind astfel primul jucător de baseball profesionist de culoare. În acelaşi an a primit titlul de Debutantul Anului, stabilind pe parcursul carierei mai multe recorduri.

Numărul 42 – cel purtat de Jackie Robinson – a devenit un număr simbol, fiind retras de la toate echipele profesioniste americane în semn de omagiu. În fiecare an, în SUA, cu ocazia zilei de 15 aprilie, se marchează acest moment de referinţă. Semnificaţia lui Jackie Robinson depăşeste zona de baseball - devenind un nume de referinţă pentru lupta împotriva discriminării de orice fel.

Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite