România – Georgia, ora 21.00, DolceSport 1. „Dacă vom bate, veţi spune că a fost doar un amical”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima repetiţie: România întâlneşte în această seară Georgia, unica partidă de verificare ce-i mai desparte pe tricolori de Campionatul European din Franţa.

Pentru ultimul joc-test, Anghel Iordănescu şi stafful său au preferat un adversar modest, selecţionata Georgiei. În ultimele preliminarii, gruzinii au izbutit doar trei victorii, două în faţa Gibraltarului şi una cu Scoţia, încheiând campania de calificare pe locul al cincilea din şase echipe. Cu un antrenor nou, slovacul Vladimir Weiss, naţionala Georgiei îl are în componenţă şi pe Giorgi Chanturia, fostul jucător al celor de la CFR Cluj.
În mod normal, meciul cu Georgia ar trebui să aibă efectul unei injecţii de moral pentru România, însă situaţia a sintetizat-o cel mai bine Ciprian Tătăruşanu: “Dacă vom bate, veţi spune că a fost doar un meci amical. Dacă nu vom bate, iar va fi un pic de nelinişte”. Într-adevăr, un eşec sau un egal cu Georgia ar spori şi mai mult încordarea din lotul echipei, după meciurile slabe din Italia, conflictul cu banderola de căpitan şi tensiunea creată în jurul alegerii lotului final de 23 de jucători. Mai mult decât atât, cele patru goluri încasate de ai noştri în meciul cu Ucraina au zdruncinat puţin din mitul echipei bazate pe o defensivă de fier, iar partida de azi cu Georgia ar putea să mai refacă din încredere.
Florin Andone nu îşi face prea multe griji: "Sperăm să avem un meci bun cu Georgia, sperăm să bucurăm fanii care vor veni alături de noi. Dar nu cred că e un meci aşa de important precum cel cu Franţa. Prefer să pierdem cu 4-0 şi să batem cu 1-0 Franţa".
România a mai jucat un meci de verificare împotriva gruzinilor şi înaintea Euorpeanului din 1996, câştigând atunci cu 5-0. În genere, antrenorii naţionalei noastre au preferat adversari medii pentru ultimele meciuri de pregătire înaintea turneelor finale, Israelul şi Grecia fiind ceele mai căutate echipă. Tot ca o regulă, rezultatele au pendulat între victorii şi eşecuri, fiind destul de puţin edificatoare în ceea ce a însemnat parcursul României la turneul final care a urmat.
Liber pentru copii
Meciul cu Georgia are loc vineri seară pe Arena Naţională, iar partida va fi precedată de un moment pentru Adrian Mutu. Liderul de goluri de la echipa naţională, la egalitate cu Hagi (35 de reuşite), va primi drept mulţumire o plachetă omagială din partea FRF înaintea partidei cu Georgia.  Orice jucător care a trecut pe la echipa naţională, indiferent de numărul de selecţii, a fost invitat la meci de FRF. Biletele cost între 15 şi 50 de lei, iar copiii sub 14 ani, însosţiţi de un adult, au acces gratuit pentru acest meci. Jucătorii români vor fi prezentaţi în stil NBA înaintea partidei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite