România - Finlanda 1-1. Eroul României a avut o boală rară. Un veterinar l-a salvat după ce i-a injectat sânge în burtă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Hoban a marcat golul României
Ovidiu Hoban a marcat golul României

Ovidiu Hoban a înscris primul său gol pentru echipa naţională, după 14 meciuri jucate sub tricolor, şi ne ţine în luptă pentru calificarea la Euro 2016.

Hoban, care va împlini 33 de ani în decembrie, a debutat târziu la naţională, abia acum doi ani, cu siguranţă şi pentru că s-a consacrat târziu, abia după ce a venit la Petrolul, în 2012. Această explozie întârziată a lui Hoban a fost cauzată şi de problemele meri medicale pe care el le-a avut la începutul carierei.Hoban e din Baia Mare şi pe când era junior a fost transferat la echipa Blănuri Oradea, o formaţie de liga a patra, care se ocupa cu creşterea şi vânzarea ulterioară a celor mai promiţători puşti din zonă.

La Blănuri, Hoban l-a avut coleg pe Mihăiţă Neşu, despre care spune că era un tip bătăios, care avea un caracter foarte puternic. Din păcate, plecarea de acasă, de lângă familie, n-a fost de bun augur din punct de vedere al sănătăţii. La 18 ani, Ovidiu s-a îmbolnăvit şi nimeni nu dădea de capul bolii sale. Avea o infecţie în sânge, din cauza căreia îi ieşeau non-stop furunculi uriaşi pe tot corpul. Au urmat operaţii şi tratamente din cauza cărora fotbalistul slăbea foarte mult şi nu se putea ocupa 100 % de activitatea fotbalistică. Problema era că nimeni nu ştia cum să-l scape de acest chin.

I-a fost injectat sânge în burtă
Salvarea a venit din Germania, acolo unde a fost dus de impresarul său. Actualul petrolist fusese transferat la o formaţie din liga a 5-a, FK Clausen, şi acolo a cunoscut un medic veterinar, rudă cu antrenorul echipei la care activa el. Respectivul a găsit leac de suferinţa fotbalistului, chiar dacă în Germania se îngrijea de cai.Tratamentul pare desprins din poveştile războaielor mondiale. Medicul îi lua sânge, îl amesteca cu ceva şi apoi îl injecta în burtă. Minunea s-a produs şi, după un timp, fotbalistul a scăpat de furunculii care ajunseseră chiar la grad de flegmon.Ulterior avea să afle că aceştia îi apăruseră din cauza condiţiilor precare de igienă în care stătuse în internatul din Oradea, unde colcăiau şobolanii prin podele. A fost cea mai grea cumpănă a internaţionalui, care nu credea, în vremurile respective, să ajungă să joace pentru România.

E cel mai bun străin din Israel

La 22 de ani şi jumătate, Hoban a lăsat Germania şi a venit în ţară jucând un meci pentru Universitatea Craiova şi şase pentru FC Bihor. Abia peste un an s-a apucat serios de treabă şi, în cei şase ani petrecuţi la Gaz Metan Mediaş, a devenit cel mai constant fotbalist al echipei, jucând două campionate la rând fără a lipsi vreun meci de pe gazon. A plecat liber de contract la U Cluj şi de acolo a ajuns la Petrolul, cu lotul adus de Florian Walter. După doi ani la Ploieşti, Hoban a plecat în Israel, la Hapoel Beer Sheeva, iar în acest moment este considerat cel mai bun jucător străin din acest campionat.

"Generaţia de Aur" are un mesaj pentru actuala echipă: "Asiguraţi-vă că aveţi ouăle în pantaloni!"

Răzvan Burleanu a anunţat ce se va întâmpla cu Anghel Iordănescu. Soarta lui e pecetluită

 Feroe ne aşteaptă cu electricieni, tâmplari, funcţionari şi un gardian în echipa naţională.

Iordănescu, debusolat după al patrulea egal la rând. 

Prima reacţie după egalul ruşinos de pe Arena Naţională

România, salvată de arbitru: scoţianul Craig Thomson s-a alăturat campaniei „Eu sunt 12“. Ce le-a făcut finlandezilor

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite