România - Finlanda 1-1.  Iordănescu, debusolat după al patrulea egal la rând. "Generalul" s-a încurcat în cuvinte, suporterii i-au cerut demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Stancu FOTO Mediafax
Bogdan Stancu FOTO Mediafax

Tricolorii au fost încurajaţi de peste 54.000 de oameni, însă au obţinut un egal printr-un gol marcat în minutul 90+1 şi îi aşteaptă un meci pe viaţă şi pe moartă în Insulele Feroe (duminică, ora 19.00).

Anghel Iordănescu a părut extrem de afectat de egalul cu Finlanda şi nu a reuşit să rostească chiar cuvântul "debusolat", preferând să schimbe ideea:" Ne pare rău, regretăm că am ajuns într-o asemenea situaţie, să depindem de ultimul meci. Am făcut o primă repriză foarte bună, am jucat ofensiv, am fost agresivi şi ne-am creat situaţii clare. Era complet nedrept să pierdem acest meci. Într-un final, am reuşit să egalăm. Se putea face şi 2-0 pentru Finlanda, dar până la primirea golului, repet, am jucat bine. Poate cu fost şi momente mai slabe, am pierdut mingea, iar după primul gol am făcut destule greşeli în zona fundaşilor centrali. La asta nu mă aşteptam. Golul ne-a debosu..., ne-a debolu..., ne-a făcut să pierdem din luciditate şi concentrare.

Sunt convins ca dacă golul cădea jocul avea o altă desfăşurare. Repriza a doua, echipa s-a lungit puţin, iar când adversarii noştrii au reuşit să înscrie, echipa şi-a pierdut controlul. Greşelile din defensivă putea chiar să ne coste cele trei puncte. Este un moment greu pentru fotbalul românesc, dar eu cred că echipa noastră poate să obţină calificarea, putem câştiga în Feroe.

Eu cred că reacţia publicului a fost firească. Noi suntem cei care am greşit faţă de ei, în momentul în care am primit golul am dezamăgit. Suproterii vor rămâne la înălţime, noi am fost mult prea jos, dar ne cerem scuze şi sunt convins că putem obţine calificarea".  

Claudiu Keşeru: Singurul lucru bun este că suntem în continuare la mâna noastră. 

Moisander, Finlanda: România a fost foarte bună la început, a pus multă presiune pe noi. Am jucat mai bine în repriza a doua, cred că am avut şi un penalty Până la urmă, e un rezultat echitabil. Am jucat în faţa unei ehcipe mari. Înţeleg că e puţină dezamăgire pentru România, dar cred că se va califica. 

Înainte de ultima etapă, grupa F arată aşa:

1- Irlanda de Nord 20 de puncte
2. România 17 puncte
3. Ungaria 16 puncte
4. Finlanda 11 puncte
5. Insulele Feroe 6 puncte
6. Grecia 3 puncte

Duminică:

Insulele Feroe - România
Grecia - Ungaria

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite