Jocurile Regionale Special Olympics România, eveniment dedidcat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sportivii cu dizabilităţi intelectuale au şansa să facă sport la Târgovişte
Sportivii cu dizabilităţi intelectuale au şansa să facă sport la Târgovişte

Fundaţia Special Olympics din România, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Clubul Sportiv Municipal din Târgovişte organizează pe 13 şi 14 noiembrie, la Târgovişte, Jocurile Regionale Special Olympics România 2013, un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.

Jocurile fac parte dintr-o serie de evenimente prin intermediul cărora organizatorii încearcă să ofere şansa cât mai multor sportivi Special Olympics, cu abilităţi reduse, să participe la competiţii sportive. La eveniment şi-au anunţat prezenţa peste 180 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale de la diverse asociaţii, organizaţii, şcoli speciale şi centre de plasament din judeţul Dâmboviţa, Bucureşti şi din regiune. Aceştia vor concura la competiţii sportive de gimnastică, badminton şi înot şi vor fi însoţiţi de antrenori, profesori, părinţi, anunţă organizatorii.

Competitiile vor avea loc la Sala Clubului Sportiv Şcolar Târgovişte şi bazinul Clubului Municipal Târgovişte. 

Programul acestui eveniment sportiv este următorul:
Miercuri, 13 noiembrie 2013
Competitii sportive:
• 10.00 – 12.00 - Gimnastică - traseu aplicativ – (Sala Clubului Sportiv Şcolar Târgovişte) - preliminarii şi finale
• 12.00 - 15.00 – Înot (Bazinul Clubului Municipal Târgovişte) - competiţii preliminare
• 12.00 –15.00 – Badminton şi Bocce (Sala Clubului Sportiv Şcolar Târgovişte) - competiţii preliminare

Joi, 14 noiembrie 2013:
Competiţii sportive:
• 10.00 – 13.00 – Înot (Bazinul Clubului Municipal Târgovişte)- competiţii finale
• 10.00 – 13.00 - Badminton şi Bocce (Sala Clubului Sportiv Şcolar Târgovişte) - competiţii finale
• 11.00 – 15.00 - Ceremonia de premiere

Organizarea acestui eveniment este posibilă datorită spijinului primit din partea Fundaţiei Vodafone România, a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a  Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, a DGASPC Dâmboviţa, a Şcolii  Speciale, a Clubului Sportiv Şcolar şi a Clubul Sportiv Municipal din Târgovişte. 

Parcursul Jocurilor, sportivii Special Olympics vor beneficia de un test de glicemie, realizat în vederea depistării semnelor de diabet. De asemenea, sportivii vor primi informaţii referitoare la o nutriţie şi hidratare corectă, în cadrul iniţiativei „Comunităţi Sănătoase”.

“Special Olympics a adus persoanele cu dizabilităţi intelectuale în atenţia comunităţii, le-a încurajat, arătându-le respect pentru curajul lor. Numai împreună dovedim lumii că există copii şi adulţi pentru care dorinţa şi voinţa sunt mai importante decât victoria!» Cristian Ţopescu, membru în Comitetul Director SO România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite