România a câştigat pentru a două oară consecutiv turneul IRB Nations Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Stejarii" se bucură pentru al doilea triumf consecutiv în IRB Nations Cup FOTO Răzvan Păsărică
"Stejarii" se bucură pentru al doilea triumf consecutiv în IRB Nations Cup FOTO Răzvan Păsărică

România a câştigat finala turneului IRB Nations Cup disputată duminică seara pe stadionul "Arcul de Triumf" din Bucureşti împotriva lui Emerging Italy, victorie în urma căreia "stejarii" au câştigat trofeul pentru a doua oară consecutiv.

România a avut parte de un meci foarte dificil împotriva lui Emerging Italy (echipa secundă a Italiei), o formaţie foarte ambiţioasă, care şi-a vândut scump pielea la Bucureşti în finala IRB Nations Cup. "Stejarii" au început mai greu partida, italienii obţinând primele trei puncte. Treptat, tricolorii şi-au revenit şi au trecut la timona jocului, scorul la pauză fiind egal, 13-13. 

Repriza a doua a aparţinut în totalitate gazdelor. Vlaicu a fost omul providenţial al României, reuşind mai multe transformări, care au facilitat succesul din final al "stejarilor", scor 26-13. Deşi diferenţa de pe tabelă a fost de 13 puncte, jocul a fost foarte strâns până în ultimele trei minute, când România a transformat un eseu şi a declanşat fiesta în tribunele stadionului "Arcul de Triumf" din Bucureşti, care a fost umplut până la refuz de suporteri.

România câştigă, astfel, pentru a doua oară consecutiv turneul IRB Nations Cup, o competiţie pe care ţara noastră o organizează neîntrerupt de şapte ani încoace.

La meci au asistat nume grele ale sportului românesc, printre care preşedintele COSR, Octavian Morariu, Ion Ţiriac, Nadia Comăneci sau ministrul Sportului, Nicolae Bănicioiu. Înainte de startul partidei, soprana Felicia Filip a cântat imnul naţional al României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite