Reghecampf, o nouă replică acidă la adresa lui Daum. Ce nu-i convine acum antrenorului stelist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E mai mult decât evident că numirea lui Christoph Daum la cârma reprezentativei României nu i-a convenit deloc lui Laurenţiu Reghecampf, tehnicianul Stelei aşteptându-se probabil ca el să fie prima opţiune la naţională.

După ce a refuzat să dialogheze cu neamţul într-un moment în care acesta îl aştepta în faţa vestiarului, după un meci al Stelei, Reghe a avut din nou o ieşire greu de înţeles la adresa selecţionerului.
Într-o conferinţă de presă organizată ieri la Mogoşoaia, Christoph Daum a declarat că a făcut o greşeală acceptând ca restanţa dintre Steaua şi CSMS Iaşi să se dispute pe 31 august. S-a convins de acest lucru după ce a vrut să-l ia la naţională pe Florin Niţă, în locul accidentatului Tătăruşanu. Cum însă Steaua îl are la tineret pe Valentin Cojocaru, iar Niţă ar fi fost oricum al treilea portar la naţionala mare, Daum l-a lăsat să rămână la Steaua.
„Am făcut o greşeală pentru că am acceptat disputarea meciului dintre Steaua şi Iaşi într-o dată din calendarul FIFA. Nu vom mai face niciodată aşa ceva. E o greşeală a noastră. Mi-aş fi dorit să-l am pe Niţă. Ieri am sunat la Steaua şi am cerut să vină la noi. Dar m-am gândit la situaţia în care ar fi fost Steaua la meciul cu Iaşi. Trebuie să mă gândesc la asta mereu. În viitor nu voi mai fi de acord ca un meci din campionat să se joace în calendarul FIFA", a declarat selecţionerul fără a da impresia că are o dispută cu cineva, ci pur şi simplu pentru a clarifica anumite aspecte.
“Credeam că are altă mentalitate!”
Replica lui Reghecampf nu s-a lăsat aşteptată şi a fost destul de acidă: “Cred că selecţionerul ar trebui se ne lase pe noi în pace, să se ocupe de ce are de făcut la naţională. Nu ne-a făcut nicio favoare, trebuia să-l cheme pe Niţă de la început. Niţă cred că ar fi trebuit să fie primul portar la naţională. Am înţeles că Daum e un antrenor cu altă mentalitate, dar văd că se repetă ce era înainte. În momentul în care noi am decis cu cei de la Iaşi să amânăm meciul şi că nu ne bazăm pe jucătorii care sunt selecţionaţi, atunci să rămână aşa cum am stabilit iniţial. Selecţionerul trebuie să cheme jucătorii care joacă cel mai bine. Avem un lot foarte bun şi fără jucătorii chemaţi la naţională”
Daum s-a arătat dezamăgit şi de cei de la Anderlecht, care l-au chemat pe Stanciu să facă vizita medicalî la Bruxelles, deşi era în cantonamentul naţionalei. “Nu l-am lăsat pe Stanciu să plece pentru nimeni. Doar pentru el. E foarte bine pentru el. Nu pentru Anderlecht, nu pentru Reghecampf, pentru nimeni în afară de el. Sunt foarte fericit pentru el. De asta am fost de acord ca el să plece. E un pas uriaş pentru Stanciu. Steaua s-a comportant foarte corect. Anderlecht nu s-a comportat corect. Ei n-au făcut nimic, deşi ştiau că jucătorul este în grija mea la naţională. Dacă e să am ceva, am cu Anderlecht, nu cu Steaua”, a spus Daum.

Christoph Daum: “Nu am decis căpitanul naţionalei. Am nevoie de un lider, nu de un căpitan. Sunt mai mulţi jucători care întrunesc cerinţele mele” “Jucătorii sunt foarte motivaţi şi fac mai mult decât le cer eu. De multe ori trebuie să le spun să se oprească” “Nu ştiu exact ce sistem vom folosi, dar echipa trebuie să înveţe 4-5 sisteme pe care să le poată schimba de la meci la meci sau în timpul jocului  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite