Răzvan Lucescu a intrat în istoria lui PAOK Salonic: are 11 victorii la rând şi e lider în Grecia. „Toată lumea vrea titlul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 11 etape rămase până la finiş, PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, e lider în Grecia, cu un punct peste Olympiakos.

La începutul sezonului, Răzvan Lucescu era contestat vehement de suporterii înflăcăraţi ai lui PAOK. Fusese eliminat din Europa League de anonima echipa suedeză Ostersunds, iar rezultatele din campionat erau fluctuante: când o victorie acasă, când câte un egal în în deplasare. Lucescu junior a strâns din dinţi şi a reuşit să îşi păstreze poziţia cu sprijinul slovacului Lubos Michel, fostul arbitru aflat în conducerea lui PAOK şi care a lucrat şi cu Lucescu senior la Şahtior. Iar rezultatele au început uşor-uşor să bată la uşă. Totul a pornit in decembrie:

-etapa a 13-a: Xanthi – PAOK Salonic 0-3
- etapa a 14-a: PAOK Salonic – Panathinaikos 4-0
- etapa a 15-a: Platanias - PAOK Salonic 0-1
- etapa a 16-a: PAOK Salonic – Levadiakos 5-0
- etapa a 17-a: Kerkyra - PAOK Salonic 0-3
- etapa a 18-a: PAOK Salonic – Apollon Smirnis 3-0
- etapa a 19-a: Panaitolikos – PAOK Salonic 0-1

Această serie incredibilă, de şapte victorii la rând în campionat, cu 20 de goluri marcate şi niciunul primit, a urcat-o pe PAOK Salonic pe primul loc în Grecia, cu 11 etape rămase până la finalul stagiunii. 

După 19 etape din campionat, echipa antrenată de Lucescu junior are 43 de puncte, cu unul mai mult decât Olympiakos Pireu şi cu două peste AEK Atena. Rocada s-a produs în ultima rundă: PAOK a câştigat cu 1-0 pe terenul lui Panaitolikos, în vreme ce Oly s-a încurcat la Tripolis, 1-1 cu Asteris. Echipa lui Lucescu s-a impus greu în ultima etapă, cu un gol marcat din penalty în minutul 87 de sârbul Prijovic, după un fault comis în careu asupra fostului stelist Varela. „Aţi văzut cât de mult s-au bucurat jucătorii după gol. Încrederea în grupul nostru creşte, sunt încântat de această victorie, ştiam că va fi greu”, a spus Lucescu la final.

Totul se decide în derbyuri
Totată lumea îi cere titlu antrenorului român. Echipa de pe malul mării Egee a cucerit doar două campionate în istorie, ultimul în 1985! „Mă opreşte lumea pe stradă şi îmi cere acelaşi lucru: titlu, titlu, să câştig titlu. Dar nu va fi uşor”, spune Lucescu. Nici el nu a cunoscut până acum gustul unui campionat, fiind mai mereu pe locul doi pe vremea când o pregătea pe Rapid. Probabil că destinaţia titlului se va decide în derbyuri.  Etapa viitoare e meciul Olympiakos – AEK Atena, ocazie pentru PAOK să se distanţeze măcar de una dintre rivale. Apoi, formaţia lui Lucescu junior va juca acasă  împotriva urmăritoarelor: cu Olympiakos în etapa a 23-a (25 februarie) şi cu AEK Atena în etapa a 25-a (11 martie).  În tur, PAOK Salonic a pierdut în deplasare cu 1-0 ambele derbyuri, acestea fiind şi singurele înfrângeri în campionat.

La Salonic, Răzvan Lucescu îl antrenează pe fostul stelist Fernando Varela. Atacantul sârb Aleksandar Prijovici (10 goluri în 17 meciuri), mijlocaşul brazilian Mauricio (fost la Zenit), portughezul Vieirinha, care are în spate şapte sezoane la Wolfsburg, sunt cei mai buni jucători ai echipei.

11 succese consecutive are PAOK Salonic, şapte în campionat şi patru în cupă, record pentru alb-negri
7 goluri a primit PAOK Salonic în cele 19 partide din campionat. Este de departe echipa cu cea mai bună apărare
Clasament: PAOK Salonic 43p, 2. Olympiakos Pireu 42p, 3. AEK Atena 41p, 4. Atromitos Atena 37p.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite