Rafael Nadal, la un pas de al 16-lea Grand Slam din carieră. Va juca contra unui colos în finala de la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

US Open 2017, ultimul Grand Slam al anului, a ajuns în faza finală, astăzi fiind programată finala feminină, iar mâine cea masculină.

În prima se vor întâlni americancele Madison Keys şi Sloane Stephens, diseară, de la ora 23.00. O finală surprinzătoare, la care nimeni nu se aştepta. Şi ultimul act al competiţiei masculine aduce în prim plan un nume neaşteptat.Sud-africanul Kevin Anderson, cel mai înalt jucător din circuit, 2,03 metri, l-a învins în semifinale pe spaniolul Pablo Carrreno Busta, scor 4-6, 7-5, 6-3, 6-4. 

Anderson se afla în faţa primei finale de Grand Slam. În vârstă de 31 de ani, el are un palmares modest, cu doar 3 turnee câştigate, iar la Grand Slamuri n-a urcat pănă acesta niciodată mai sus de optimi.

În finală, Anderson va juca împotriva lui Rafael Nadal. Spaniolul l-a eliminat în patru seturi pe argentinianul Juan Martin Del Potro, scor 4-6, 6-0, 6-3, 6-2. Rafa, numărul 1 mondial în momentul de faţă, se află în faţa celui de-al 16 titlu de Grand Slam. El a mai câştigat US Open în 2010 şi 2013, iar anul acesta s-a imps la Roland Garros.

Nadal are în palmares 15 titluri de Grand Slam: Australian Open (1), Roland Garros (10), Wimbledon (2), US Open (2) 

 Finala masculină este programată duminică, de la ora 23.00 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite