Rădoi a plecat de la Steaua, iar Gigi Becali a numit deja un alt staff tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirel Rădoi a plecat de la Steaua după înfrângerea cu Astra, renunţând la postul de tehnician după numai 19 etape.

Steaua nu rămâne descoperită, pentru că Gigi Becali a anunţat deja cine se va ocupa de pregătirea echipei până la iarnă. 

Banca tehnică va fi condusă de Dumitru Dumitriu, cel care în acte era antrenor principal şi în era Rădoi, iar secundul său va fi Nicolae Dică. 

Abia la iarnă se anunţă numirea unui alt antrenor, variantele fiind aceleaşi ca de fiecare dată în ultima perioadă: Reghecampf, Olăroiu, Gâlcă.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat că este posbil ca actualul staf, în frunte cu Dumitru Dumitriu, să continue la conducerea tehnică a echipei după demisia lui Mirel Rădoi.

"Deocamdată, nu ne aşteptăm la niciun înlocuitor, o să discutăm cu staful în această seară, mâine dimineaţă şi o să vedem continuarea. Avem un staf pe care îl putem folosi pe mai departe. Este posibil (n.r. - să continue Dumitru Dumitriu). Când o să ajungem la Bucureşti, o să avem o discuţie, o să avem o discuţie şi mâine şi mâine se va şti exact în ce formulă o să continuăm", a spus Argăseală duminică.

El a afirmat că a încercat în zadar să-l convingă pe Rădoi să nu demisioneze: "Am avut discuţii cu Mirel, cu staful, el aşa a considerat că este bine, probabil şi rezultatul din această seară a contribuit. Trebuie să-i mulţumim lui Rădoi, pentru că a făcut eforturi extraordinar de mari în această perioadă, în care aţi văzut ce condiţii de pregătire am avut, aţi văzut cât de mult a trebuit să alergăm şi inclusiv să jucăm astăzi la Piteşti. Decizia lui a rămas definitivă, chiar dacă am încercat de foarte multe ori şi am insistat ca el să nu plece."

Rădoi, care a condus echipa Steaua de la începutul acestui sezon, a mai vrut să demisioneze în luna august, după înfrângerea suferită, cu scorul de 3-0, în meciul cu Rosenborg, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, însă a fost convins de patronul Gigi Becali să continue.

Rădoi, 34 de ani, aflat la prima experienţă de antrenor principal după retragerea din activitatea de fotbalist, a figurat în organigrama FC Steaua ca director sportiv, deoarece nu are licenţa pro, necesară pentru a antrena în Liga I. El se găseşte în imposibilitatea de a urma cursurile şcolii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat.

Antrenorul oficial al echipei Steaua este Dumitru Dumitriu. Din staful tehnic mai fac parte Nicolae Dică, Marius Popa, Ciprian Prună şi Horea Codorean.

Cu Rădoi pe bancă, Steaua a fost eliminată în turul al treilea al Ligii Campionilor şi în play-off-ul Ligii Europa, iar în campionat ocupă locul 4, cu 30 de puncte (opt victorii, şase egaluri şi cinci înfrângeri), la zece puncte de liderul clasamentului, Astra Giurgiu, după 19 etape. Steaua este calificată în semifinalele Cupei Ligii şi în sferturile de finală ale Cupei României.

Rădoi trece la atac: "Să vină marii stelişti de la televizor să salveze echipa!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite