Promovat în fotbalul mare de Mircea Lucescu, Andrea Pirlo este, la 33 de ani, cel mai bun fotbalist din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pirlo este un mijlocaş de geniu
Pirlo este un mijlocaş de geniu

Asociaţia Fotbaliştilor din Italia şi-a desemnat laureaţii anului 2012, iar titlul de cel mai bun jucător sin Italia al anului a ajuns la Andrea Pirlo.

Veteranul lui Juventus a primit Oscarul şi a declarat că anul acesta visează la un nou titlu cu Juventus. Pirlo, care are 33 de ani, a debutat în Serie A în 1995, la Brescia antrenată de Mircea Lucescu. Între 1998 şi 2001 a jucat la Inter, iar apoi zece ani a apărat tricoul lui Milan. Din 2011, Pirlo joacă la Juventus, deoarece milanezii nu i-au prelungit contractul. 

Cel mai bun antrenor a fost desemnat Antonio Conte, care a câştigat titlul cu Juventus Torino fără să piardă vreo partidă, iar fostul atacant al Milanului, Filippo Inzaghi, a primit premiul pentru întreaga carieră.

Cei mai buni tineri jucători în 2012 au fost aleşi Stephan El Sharaawy (AC Milan) şi Luis Muriel (Udinese), iar Nicola Rizzoli a fost desemnat cel mai bun arbitru.

Echipa anului 2012 în Serie A:

Buffon (Juventus) - Maggio (Napoli), Barzagli (Juventus), Thiago Silva (AC Milan/Paris Saint-Germain), Balzaretti (AS Roma) - Pirlo (Juventus), Nocerino (AC Milan),  Marchisio (Juventus) - Cavani (SSC Napoli), Di Natale (Udinese), Ibrahimovici (AC Milan/Paris Saint-Germain).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite