Primul festival de aventură din România va avea loc în acest weekend la Orăştie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul festival de aventură din România, ArcFest, va avea loc în acest weekend, la Orăştie, şi va programa în premieră etape naţională de off road şi rally raid, concursuri de enduro, biciclete şi atv, dar şi concerte şi expoziţii, anunţă organizatorii printr-un comunicat.

Este pentru prima dată în istorie când off road-ul şi rally raid-ul, probe sportive din cadrul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, vor avea parte de o etapă comună. În total, peste aproape 100 de echipaje s-au înscrise la start, dintre care 70 sunt dedicat etapei de off road.

Evenimentul a fost organizat după un efort comun al Comisiilor Naţionale de Rally Raid şi Off Road din cadrul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, la care se adaugă şi sprijinul partenerilor strategici din Italia, ACSI Italia – Associazione di Cultura Sport e Tempo Libero. La eveniment va fi prezent şi ambasadorul Turkmenistanului, Excelenţa Sa Shohrat Jumayev, dar şi reprezentanţi ai unor competiţii importante 4x4 din lume.

Aproximativ 10.000 de participanţi sunt aşteptaţi în acest weekend în zona dedicată ArcFest la Orăştie, lângă Arsenal Park, pentru a asista la cele trei zile de competiţiţie, accesul fiind gratuit pentru public. Pe lângă etapele de off road şi rally raid, sunt programate concursuri de enduro, atv şi biciclete, însă va fi amenajată şi o zonă pentru off road dedicată amatorilor. Vor fi amenajate zone pentru expozanţi şi vendori, acolo unde vor fi prezentate cele mai noi produse şi accesorii din domeniu.

Totodată, vor fi locuri special amenajate pentru distracţia celor mici, un food court cu mâncare internaţională, vor fi organizate şi concerte live la finalul fiecărei zi, dar şi workshop-uri cu cei mai cunoscuţi aventurieri din România.

„Este un moment important pentru motorsportul 4x4 din România, ne dorim să fie un punct de referinţă pentru ce se va întâmpla pe viitor. Va fi un adevărat festival al aventurii şi interesul arătat până acum de public şi de sportivi ne onorează. Cu siguranţă, cei prezenţi vor aprecia faptul că, pentru prima oară, vor avea ocazia să vadă două etape diferite în cadrul aceluiaşi eveniment”, a declarat Costin Fântână, preşedintele Comisiei Naţionale de Off Road din cadrul FRAS şi unul dintre organizatorii ArcFest.

Startul festiv al etapelor de off road şi rally raid se va da oficial vineri, de la ora 10:00, în centrul oraşului Orăştie. Toate detaliile evenimentului sunt disponibile pe www.arcfest.ro
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite