Prima declaraţie a Simonei după ce a trecut de Mladenovici. Halep a dezvăluit ce îşi doreşte foarte mult acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, miercuri, pe franţuzoaica Kristina Mladenovic, locul 40 WTA, după un meci în trei seturi, şi s-a calificat în optimile turneului de la Cincinnati.

Halep a trecut de jucătoarea franţuzoaică cu 7-5, 5-7, 6-4 şi a fost foarte fericită la finalul partidei pentru faptul că a eliminat-o pe Mladenovici. Partida a durat două ore şi 51 de minute şi la capătul ei Halep a obţinut prima victorie în cele trei meciuri disputate cu Mladenovic.

 "Am mai jucat de două ori împotriva lui Mladenovici. E foarte greu să o baţi. Am fost în faţă toată partida, dar n-am reuşit să termin mai repede. A fost un meci diferit faţă de toamna trecută, dar e bine că m-am impus până la urmă. Ar însemna mult să redevin numărul 2 WTA, dar pentru mine e foarte important să câştig cât mai multe meciuri şi să ajung în turneul de la Singapore.Le mulţumesc fanilor că au venit să mă susţină şi abia aştept următorul joc", a zis Simona Halep la sfârşitul disputei.

Halep va juca în optimi împotriva învingătoarei din partida  Andrea Petkovic (Germania), locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15, şi Camila Giorgi (Italia), locul 31 WTA. 

Calificarea în optimi este recompensată la Cincinnati cu un premiu de 27.640 de dolari şi cu 105 puncte WTA. În cazul în care va ajunge în finală la Cincinnati, Halep va reveni pe locul 2 WTA.

Simona Halep s-a prezentat bine din punct de vedere fizic la numai trei zile de la finala abandonată în decisiv, la Toronto, din cauza unor probleme medicale, reuşind să ducă la capăt cu victorie un meci de aproape trei ore. Este adevărat că succesul româncei a fost înlesnit şi de o accidentare a adversarei de miercuri, suferită în primul set. 

Mladenovic, 22 de ani, 1,84 metri înălţime, nu a adus nimic nou în partida de pe terenul secund, Grandstand, de la Lindner Family Tennis Center, faţă de întâlnirea de la Birmingham, din luna iunie. Ea a etalat acelaşi joc bazat pe lovituri puternice, care au alternat cu mingi scurte. Franţuzoiaca a abuzat de "scurte", dar sprinturile Simonei la fileu, urmate de passing-uri au anulat această armă. "Călcâiul lui Ahile" în evoluţia Kristinei Mladenovic l-a reprezentat serviciul, cu o proporţie de reuşită al primului de 53 la sută, dar şi imprecizia (59 de greşeli neforţate faţă de 33 românca). Halep a speculat de multe ori al doilea serviciu, mai slab, al adversarei, trimiţând retururi decisive care au avut efect pe tabela de marcaj. Însă şi românca s-a bazat destul de puţin pe serviciul ei lipsit de forţă (67 la sută), într-un meci cu 15 break-uri (8-7 pentru Halep).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite