Prezentarea adversarei României de la FedCup. Eugenie Bouchard, principala „armă“ a Canadei. Primele reacţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se va duela cu echipa Canadei în play-off-ul pentru Grupa Mondială FedCup, în urma tragerii la sorţi desfăşurate marţi.

Numele sonor al Canadei este Eugenie Bouchard (7 WTA), absentă de la întâlnirea cu Cehia din weekend, unde ţara a fost reprezentată de Gabriela Dabrowski (184 WTA) şi Françoise Abanda (232 WTA), nord-americancele fiind învinse. 

De menţionat că Eugenie Bouchard joacă doar când meciurile de Fed Cup nu se suprapun peste programul ei individual, aspect care a atras numeroase critici.
Partidele se vor disputa în Canada, pe 18 şi 19 aprilie 2015 Tot în play-off-ul pentru Grupa Mondială se vor mai întâlni Italia - SUA şi Australia - Olanda.

Scandal mare în Spania după eliminarea din FED Cup. Una dintre jucătoare e acuzată de trădare

CANADA VS. CEHIA,  ÎN PRIMUL TUR AL GRUPEI MONDIALE I / REZULTATE

  • Françoise Abanda (Canada) - Karolina Pliskova (Cehia): 2-6, 4-6;
  • Gabriela Dabrowski (Canada) - Tereza Smitkova (Cehia): 1-6, 2-6;
  • Gabriela Dabrowski (Canada) - Karolina Pliskova (Cehia): 4-6, 2-6;
  • Françoise Aabanda/Gabriela Dabrowski (Canada) - Denisa Allertova/Lucie Hradecka (Cehia): 1-6, 6-7 (2).
  • Françoise Abanda (Canada) - Tereza Smitkova (Cehia): nu s-a mai disputat.

Potrivit fedcup.com, România a mai întâlnit Canada în 1983, în primul tur al Grupei Mondiale, când Virginia Ruzici, Florenţa Mihai şi Lucia Ramanov s-au impus cu 3-0, întâlnirea disputându-se pe zgură, în Elveţia.

ROMÂNIA VS. CANADA, ÎN PLAY-OFF-UL GRUPEI MONDIALE FED CUP  / REACŢII

Alina Tecşor, căpitanul nejucător al echipei României de FedCup, a prefaţat întâlnirea: „La nivelul acesta toate echipele sunt puternice. De aceea, discutăm despre echipele care ar putea să ne fie mai accesibile nouă, iar Canada este una dintre ele, chiar dacă, din păcate, vom juca în deplasare. Avem o echipă omogenă, valoroasă, care la finalul săptămânii trecute s-au susţinut una pe alta, reuşind să adune împreună cele trei puncte necesare victoriei în faţa Spaniei. Întâlnirea cu Canada o vom pregăti ca atare, luând în calcul şi includerea jucătoarei Eugenie Bouchard în echipa Canadei“.

Simona Halep: „Va fi un meci greu, Canada are o echipă puternică. Suntem deja destul de sus în Fed Cup. Vom încerca să câştigăm pentru ţara noastră. Nu am de unde să ştiu programul lui Bouchard. Eu îmi văd de programul meu, sper să fiu aptă şi să câştigăm meciul.  Fiecare meci e diferit. Dacă va veni Bouchard va fi puţin mai greu, dar şi cu Spania a fost greu, deoarece Muguruza joacă bine“.

Irina Begu: „Am avut o zi de pauză, dar acum am reînceput antrenamentele. Mă bucur că vom juca împotriva Canadei, însă sunt un pic tristă pentru că nu vom juca acasă. Toate echipele sunt din ce în ce mai bune acum. Bouchard nu a jucat în weekend, dar există şansa ca ea să joace în aprilie. Va fi mult mai greu pentru noi dacă se va întâmpla aşa. Important e să ne facem treaba şi să fim la fel de unite. Sunt echipe diferite Spania şi Canada, nu pot să le compar. E greu să joci la ele acasă. Pe noi ne-a ajutat foarte mult publicul atunci când am avut nevoie. Alina ne cunoaşte foarte bine, ştie când să vorbească, şi când să tacă“.

Şi Ilie Năstase a comentat rezultatul tragerii la sorţi: „Meciul este unul greu. Nu cunosc aşa de bine toate fetele din echipa Canadei, dar eu cred că meciul depinde în bună măsură de ce face Begu cu Bouchard. Şi bineînţeles de meciul de dublu. Şanse avem, asta este clar, dar este importantă şi forma fetelor la momentul întâlnirii. Era mai bine dacă jucam acasă. Normal că jucând în deplasare e un dezavataj“.

România va întâlni Canada, în play-off-ul pentru Grupa Mondială, la FedCup

România a învins Spania şi s-a calificat în play-off-ul pentru Grupa Mondială! Begu şi Niculescu s-au impus în trei seturi, în meciul decisiv. Primele reacţii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite