Preşedintele Turkmenistanului: Atleţii noştri „au trădat patria mamă” necâştigând medalii la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele turkmen Gurbanguli Berdimuhamedov a criticat aspru lipsa de performanţe a sportivilor ţării sale la Jocurile Olimpice de la Rio, acuzându-i că au „trădat încrederea patriei” şi ameninţându-l pe şeful Sportului din fosta ţară sovietică cu demiterea, informează „The Guardian”.

„Este dezamăgitor că până şi cu toate facilităţile pe care le-aţi avut la dispoziţiei, nu aţi putut justifica încrederea patriei mame” i-a spus Berdimuhamedov lui Kaakbai Seiidov, şeful comitetului sportiv din Turkmenistan, într-un schimb de replici difuzat în direct la televiziunea naţională.

Şeful statului turkmen l-a avertizat pe Seiidov că trebuie să „repare aceste contraperfomanţe în viitorul apropiat”, în caz contrar riscând să fie demis. 

Turkemnistanul nu a câştigat până acum vreo medalie în participările statului la Jocurile Olimpice. La Rio, ţara asiatică a trimis o delegaţie de nouă sportivi; cea mai bună performanţă a aparţinut halterofilei Gulnabat Kadirova, care a terminat pe locul cinci în proba feminină la categoria 69 de kilograme.

Turkmenii nu a înregistrat performanţe sportive notabile de la destrămarea Uniunii Sovietice, în condiţiile în care ţările vecine, Kazahstan şi Uzbekistan, au înregistrat la Rio cele mai bune performanţe din istoria lor, strângând 17, respectiv 13 medalii. 

Berdimuhamedov, acuzat că ţine Turkmenistanul într-o dictatură condusă de el şi apropiaţii săi, este un pasionat al sporturilor, înregistrând anul trecut un montaj în care joacă baschet, fotbal, volei şi tenis de masă, difuzat la televiziunea naţională. 

În luna aprilie, şeful statului a decretat obligatorii şedinţele de fitness înainte de muncă pentru toţi bugetarii, pe durata întregii luni, într-o tentativă de a promova stilurile de viaţă sănătoase.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite